Kandované květy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 60 kJ / 14 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 0,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Narychlo jsem vyfotila takto, protože teď na jaře roste nejvíce drobných kvítků, které se pro kandování hodí. Tady jsem použila petrklíč a fialky.
Vyzkoušela jsem i jiné recepty, např. namáčení do různých cukrových sirupů, ale lístečky kvítků se slepí a velmi těžko se s nimi pracuje. Takto si alespoň částečně zanechávají svůj tvar.
O jedlých květech více zde: https://nejzdravejsi.cz/jedle-kvety/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2014 15:48
4. 6. 2012 10:11
26. 5. 2012 10:06
18. 5. 2011 20:48
Kdyžtak mail- Jirkasss94@email.cz Díky
19. 4. 2011 08:01
5. 5. 2010 14:00
5. 5. 2010 10:39
5. 5. 2010 09:57
5. 5. 2010 09:52
5. 5. 2010 07:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 23 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 25 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 35 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 38 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Talíř jako umělecké dílo: Vsaďte na jedlé květy a ozdobte pokrm tulipány či fialkami
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak si připravit doma kandované ovoce. Je to oblíbená sváteční pochoutka i milý dárek
Další recepty
Tématické fráze: kandované fialky kandovaný ibišek kandování fialek kandované fialky recept kandování kandování květin kandované růže květy v cukru jak kandovat fialky kandovane kvetiny ibišek kandovany fialky kandované v cukru kandované macešky kandovaný ibišek recept kandovana ruze cukroví macešky fialky v cukru květ ibišku v cukrovém sirupu jak kandovat ibišek kandování ibišku
Suroviny: cukr moučkový, bílek
Kandované květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lRBJ
10 názorů