

Cukrové motánky
Moučníky , Kynuté, Ostatní 7 názorů
Suroviny
- 20 g droždí
- 200 ml vlažného mléka
- špetka soli
- 80 g cukru
- 400 g hladké mouky
- 80 g změklého másla
- 2 malá vejce
- na potření: rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
Droždí rozpustíme v mléce, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a propracujeme. Necháme asi 30 minut vykynout.
Máslo utřeme se zbylým cukrem a vejci do pěny, přidáme do nakynutého těsta a zapracujeme zbylou mouku. Na pomoučněném vále vytvarujeme motánky (cop ze dvou pruhů), dáme na vymaštěný plech a necháme chvíli kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a hustě zasypeme cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Cukrové motánky
-
Výborné těstíčko! Paráda, dělala jsem těsto v pečce
a musím uznat, že lepší jsem ještě nedělala. Moc dobré jsou i posypané skořicovým cukrem
-
nu i mému náročnému příteli chutnalo, co dodat, výborné. Nejlepší jsou ještě teplé...
-
to semi libí
-
Báječné
-
Zkoušela jsem to a úplně suprový
.... měli jsme málo hladké mouky, tak jsme to nahradili polohrubou a bezvadný
....
-
zkoušel jste je už někdo?
-
Jejda, to je hezké!!!