Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Sirup z květů černého bezu

Stálicí mezi domácími sirupy je bezesporu ten z bezových květů. Vařily ho už naše babičky a prababičky, v létě z nich připravovaly osvěžující limonádu. Využít ho ale můžete i do čaje nebo jen tak samotný, například při nachlazení.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava, bez doby macerování)

21. 6. 2010 16:17

Suroviny pro 2 litry

2 litry

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 268 kJ / 4 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 021,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mam od kamaradky, která dáva 1 citron a 50 g kyseliny citronové. V místě bydliště jsem nemohla kyselinu citronovou sehnat, ale dočetla jsem se, ze ji obsahují všechny citrusové plody, především citrony, takže jsem přidala dva kousky citronu. Kdo chce, může kyselinu citronovou přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mishishe mishishe

2. 6. 2018 10:24

Perfektní Recept. Už mám několik lahví vytvořených, je skvělý a chutná ještě líp ????

Gruzin

7. 4. 2017 13:11

casino: Přesně tohle jsem měl na mysli a pro dospělé bych se nebál jít dál, delším kvašením bezinkového nápoje vzniká víno chudých a samozřejmě plně zdravý nápoj, při větším množstvím, dokonce lehce projímavým účinkem.:-D

casino casino

6. 4. 2017 11:13

Gruzín:
Patrně jste si spletl tento sirup s bublinkovým pitím z kosmatice (u nás to zoveme Bezovou sodovkou):-)
No, nemyslel jste třeba toto: https://www.toprecepty.cz/recept/43409-jemne-perli...
Áááá nééébo totok:-K https://www.toprecepty.cz/recept/34387-sumivy-napo...

Gruzín

6. 4. 2017 05:46

To přece se musí nechat trochu zkvasit, jako burčák u vína, aby nápoj obsahoval bublinky, jako šampaňské a toho trochu alkoholu, co obsahuje, přece nevadí, nepije se to po litrech. No, nééé.::-p

Lucie Davies

20. 6. 2016 00:42

Kyselina citronova se v UK da koupit :-) jmenuje se Citric Acid :-) taky kupuju :yes:

olda

10. 6. 2014 16:49

hud:stačí přidat konzervant a vydrží i do dalšího roku např.Hassa....

hud

8. 6. 2014 05:46

nechapu a nechapu když napišu recept tak uvedu jaka je trvanlivost a pokut nevite tak nepište nic :-((

Kristýna

6. 6. 2014 10:00

Alena Urbančíková, Lubno 55, Frýdlant nad Ostravicí: Dobrý den, dělala jsem podle Vašeho receptu sirup a zatím to vypadá, že se vydaří. Když ho dělala vždy mamka podle jejího receptu, tak nám vždy zkvasil, tak snad se to teď už povede.. když jsem byla taťkem donucena udělat rovnou trojitou dávku.. :-))

ZDĚNKA

11. 5. 2014 22:01

petrželka-smím se zeptat,to jde zamrazit?????:yes:

Alena Urbančíková, Lubno 55, Frýdlant nad Ostravicí

21. 5. 2012 14:17

Paja:Alena.Urbancikova@seznam.czMůj, náš rodinný recept.Na asi 40 velkých květů černého bezu, které opláchnu od pylu, předem uvařím a vychladím 6 litrů vody. Opláchnu a kolečka nakrájím 3 citrony a dva pomeranče.Toto vše ponořím do vody a nechám stát 24 hodin. Scedím tak, že na 12 litrový kbelík posadím velký cedník a do něho vlhkou dětskou plínu, která zachytí vše co do sirupu nepatří. Do roztoku rozpustím 100 gramů kyseliny citronové a nasypu 8 kg cukru krupice/krystalu/. Několikrát denně míchám až do rozpuštění cukru. Tekutina zůstane čirá za asi dva dny. Plnit do čistých láhví/mohou se vypláchnout alkoholem/. Vydrží několik let.

Paja:

Paja

28. 5. 2011 11:08

Ahoj,taky se chystam delat...chtela bych se zeptat,zda to mate nekdo vyzkousene misto cukru s medem???pripadne kolik ho davate?Loni jsem ho delala poprve s cukrem tedy...moc nezhoustl,ale i tak byl dobry,ale bylo ho malo:-D

cekatka

18. 5. 2011 17:49

:-D

Lucasinka Lucasinka

1. 7. 2010 22:35

Raven, ja jsem odtrhala ty tluste velke stonky. Ty jemne jsem nechala. Citron s kurou je v poradku - pusobi i konzervacne (misto nej lze pouzit kyselinu citronovou). Ale nahorklou chut sirup mit nema. Mozna je to zpusobeno tim neotrhanim stonku (pokud jsi neotrhal ty tluste stonky), jinak me nic nenapada.

Raven Raven

1. 7. 2010 22:04

CHci se zeptat ja jsem tam neotrhal stoho ty stonky a dal jsem tam citon s kurou a ta štava ma nahořklou chut ma to taky byt??;-(;-( ale davam bodiiik :yes::yes:

petrzelka

22. 6. 2010 10:12

Tento sirup dělám už dlouho.Mám ho zmrazený v půllitrových petkách a vytahuju ho celou zimu.Je výborný:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: černý bez sirup sirup z bezu černý bez sirup recept bez cerny recepty na sirup cerny bez sirup černý bez recept stava z kvetu cerneho bezu květ černého bezu akátový sirup sirup černý bez černý bez květ bez černý sirup recepty z květů černého bezu recepty z černého bezu akátový sirup recept štava z černého bezu květ černého bezu recept černý bez recepty sirup z bezu recept šťáva z bezu

Suroviny: květy černého bezu, voda, cukr, citron

TopRecepty.cz

Sirup z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnX6