

Segedinský guláš z masáků (růžovek)
Suroviny
- 1,5 kg růžovek (masáků)
- 1 cibule
- 1/4 kg kysaného zelí
- 2,5 dl kysané smetany
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme dalších 15 minut.
Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segedinský guláš z masáků (růžovek)
-
Ty gramáže jsme myslím všichni pochopili.
Šťourale. -
Tak asi to bude dobré, ale překvapuje mě, že se nikdo nepozastavil nad tím údajem 1/5 kg masáků! To je přece totální nesmysl - to je 20 deka! Podusím to, je toho ještě míň, a pak k tomu přidám 1/4 kila zelí - to už pak s chutí masáků nemá NIC společného! Asi je to překlep, možná tam mělo být 1,5 kg masáků. Jdu to vyzkoušet, mám jich asi kilo, to by mohlo stačit. Ale určitě nestačí 20 deka
-
Kdo zrovna nemá růžovky, může udělat i nepravý z plecka, příprava je velmi podobná.
-
je fajn jeste jsem ho vylepsil kostkou masoxu
-
Dneska v košíku i spousty růžovek. Vykouším
-
Fuj,že se nestydíte,jsem v práci a slintám jak bernardýnek.Ale v každém případě díky,vyzkouším.
-
Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné! -
Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné! -
Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné! -
Tak, tohle jsem ještě nikdy nejedla a ani neslyšela, takže to budu muset vyzkoušet. Moc se mě recept líbí, dobrý nápad.
-
Jo k těm přílohám jsem ještě zapomněla (Bibinko, díky) - je to dost syté, takže manžel se zetěm si dali chleba a já s dcerou bez ničeho.
-
Špagetko, s čím jste to jedli
s chlebíkem
vypadá to velice dobře a fotky lákají
-
tak to bych si dala, jen nemám ty růžovky
-
Tohle bylo dnes jako druhé jídlo. Bála jsem se,jestli to nebude bez chuti jen z jednoho druhu, ale zbytečně.
Bylo to výborné - jen uvedu některé malinké změny podle naší chutě - přidala jsem kromě kysaného zelí i 250 g čerstvého zelí (to jsem nejdřív podusila 5 min. zvlášť), smetany jsem dala 200 g zakysanky a 50 g sladké. Bylo to každopádně moc dobré, předpokládám, že po rozležení do zítřka bude ještě lepší. Růžovky v tom jsou bezchyby.
-
Tak to je recept na pochvalu. Už aby byla sezóna. +bodík