Segedinský guláš z masáků (růžovek)

toprecepty.cz Kuchař:

Houby 16 názorů

58

Suroviny

1,5 kg růžovek (masáků)
1 cibule
1/4 kg kysaného zelí
2,5 dl kysané smetany
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
kmín
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme dalších 15 minut.

  2. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  3. Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedinský guláš z masáků (růžovek)

  • zinda zinda(neregistrovaná)

    Ty gramáže jsme myslím všichni pochopili.
    Šťourale.

    Odpovědět

  • Miki Miki(neregistrovaný)

    Tak asi to bude dobré, ale překvapuje mě, že se nikdo nepozastavil nad tím údajem 1/5 kg masáků! To je přece totální nesmysl - to je 20 deka! Podusím to, je toho ještě míň, a pak k tomu přidám 1/4 kila zelí - to už pak s chutí masáků nemá NIC společného! Asi je to překlep, možná tam mělo být 1,5 kg masáků. Jdu to vyzkoušet, mám jich asi kilo, to by mohlo stačit. Ale určitě nestačí 20 deka:-!:no:

    Odpovědět

  • Alois Liška Alois Liška(neregistrovaná)

    Kdo zrovna nemá růžovky, může udělat i nepravý z plecka, příprava je velmi podobná.

    Odpovědět

  • jiri2807 jiri2807

    :-))je fajn jeste jsem ho vylepsil kostkou masoxu

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    Dneska v košíku i spousty růžovek. Vykouším:-D:yes:

    Odpovědět

  • jakrys jakrys(neregistrovaný)

    Fuj,že se nestydíte,jsem v práci a slintám jak bernardýnek.Ale v každém případě díky,vyzkouším.:-*:-D:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • CHUCKER CHUCKER(neregistrovaný)

    Vřele doporučuju!!!
    Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

    Odpovědět

  • CHUCKER CHUCKER(neregistrovaný)

    Vřele doporučuju!!!
    Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

    Odpovědět

  • CHUCKER CHUCKER(neregistrovaný)

    Vřele doporučuju!!!
    Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tak, tohle jsem ještě nikdy nejedla a ani neslyšela, takže to budu muset vyzkoušet. Moc se mě recept líbí, dobrý nápad.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo k těm přílohám jsem ještě zapomněla (Bibinko, díky) - je to dost syté, takže manžel se zetěm si dali chleba a já s dcerou bez ničeho.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, s čím jste to jedli:-?s chlebíkem:-?vypadá to velice dobře a fotky lákají;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    tak to bych si dala, jen nemám ty růžovky :-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle bylo dnes jako druhé jídlo. Bála jsem se,jestli to nebude bez chuti jen z jednoho druhu, ale zbytečně.

    Bylo to výborné - jen uvedu některé malinké změny podle naší chutě - přidala jsem kromě kysaného zelí i 250 g čerstvého zelí (to jsem nejdřív podusila 5 min. zvlášť), smetany jsem dala 200 g zakysanky a 50 g sladké. Bylo to každopádně moc dobré, předpokládám, že po rozležení do zítřka bude ještě lepší. Růžovky v tom jsou bez :-p:-p:yes::yes: chyby.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak to je recept na pochvalu. Už aby byla sezóna. +bodík

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo