Pikantní kvašáky
Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několka dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 270 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28,01 g |
Sůl | 70,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2023 20:09
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
9. 8. 2023 18:30
9. 8. 2023 17:26
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
8. 8. 2023 14:35
8. 8. 2023 14:17
30. 7. 2018 12:29
6. 8. 2017 17:35
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
6. 8. 2017 15:41
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 8. 2017 17:36
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
4. 8. 2017 17:35
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 8. 2017 16:23
Ja mám svoj, nechám na posúdenie.
Do fľaše poukladám uhorky, priečne narezané, zalejem vlažnou vodou, pridám primerane soľ, kôpor, dva strúčky cesnaku, môžu byť aj hroznové listy, alebo fúzy (zo dva tri), a asi štamperlík octu. Navrch dám kôrku chleba, prikryjem a nechám na teple. O dva - tri dni sú dobré, ba vynikajúce. Vyskúšajte.
Pozn. Ak ich nestihnem skonzumovať ešte v lete, bezpečne vydržia aj do jesene, alebo zimy. Ale ručím Vám, že nevydržia.
Dobrú chuť!
6. 6. 2017 08:49
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
5. 6. 2017 23:21
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
5. 6. 2017 18:54
1. 8. 2010 21:34
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 5 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 6 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 2 hodinami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Hovez81 uvařila před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 4 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 4 hodinami
Pudinková buchta II
jirka__oficialni uvařil před 4 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Moanka uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Mistrova uvařila před 5 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
schierl uvařila před 7 hodinami
Mrkvová polévka
faluska uvařil před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lačenky recept láčenky recept na láčenky kvašáky okurky láčenky okurky láčenky recept okurky kvašky nálev lák na láčenky recept lacenky nálev na láčenky jak udělat kvašáky kvašáky nálev lak na kvašáky kvašáky recept jak udelat lacenky recept na kvašáky kvašáky recepty okurky kvašky nálev na kvašáky kvašak recept
Suroviny: okurka čerstvá, kopr, cibule, křen, pepř celý, koření nové koření, sůl, chilli paprika čerstvá, česnek, chléb
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
24 názorů