Nálev na okurky od maminky

ilonahen Kuchařka:

Zavařeniny 13 názorů

510

Suroviny

nálev:
2 l vody
0,5 l octa
8 dkg soli
15 dkg cukru
25 koleček cukerinu
vše svařit
Do skleničky:
3 kuličky nového koření
5 kuliček celý pepř
hořčičné semínko
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté okurky rovnáme do sklenic, prokládáme cibuli, mrkev, kopr.

  2. Nalijeme lák, zavíčkujeme a zavařujeme 15 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nálev na okurky od maminky

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    Ta kazivost určitě není cukrem:-! S cukrem bez SLADIDLA, zavařuji už léta a nikdy se mi ani jedna sklenice nezkazila i když se načala a hned nespotřebovala. Zásadně nikdy nevyndavám okurky rukama jen čistou vidličkou:-!

    Odpovědět

  • sunnylee sunnylee

    Super recept, určitě vyzkouším a sladidla se nebojím, okurky se díky němu nezkazí ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jarka D. Jarka D.(neregistrovaný)

    jajikpusik: Ne! Žádné sladidlo a okurky mám tvrdé. Moje maminka dávala také sladidlo, když se sklenice nesnědla hned, i když se dala do lednice, tak obsah zešedl a mělo to i jinou chuť brrr. Můj recept, který už dělám léta: Do čistých a suchých sklenic Dám 1a1/2PL krupicového cukru, 1ČL soli, 3kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, 1hřebíček, 1 bobkový list, 1/2 ČL hořčičného semínka, 1/2 ČL celého koriandru (nemusí být, dost těžko se nyní shání, ale v Německu se sežene snáze.) Dále přidám 3 kolečka mrkve, 3 až 4 kolečka křenu(nebojte se nepálí, ale prý tím zůstanou okurky křupavé), trochu kopru, 1 malou cibuli, když nemám tak větší, dám půlku nebo čtvrtku, na to vše naskládám okurky zalijipůl až 3/4dl 8% octu, pozor ne z LIDLU, nejraději mám BZENECKÝ(i na chuti octu záleží)doliji studenou vodou, zavíčkuji dám do zavařovacího hrnce, zavařuji 20min. na 85°C. Je pravda, že část cukru se nerozpustí, ale to vůbec nevadí, když je obsah vlažný, sklenici obrátím a několikrát zatřepu a cukr se rozpustí, když vychlazené ukládám do spíže, tak ještě každou sklenici v ruce otočím, aby se rozpuštěný cukr promíchal s vodou.:-p

    Odpovědět

  • Luda Luda(neregistrovaná)

    Sacharin je srasny humus, pokud muzete, vyhybejte se mu. Alternativa je sladidlo ze STEVIE, ale tam zase 100 tabletek stoji 50kc. Porad ale lepsi tohle nez to chemicke svinstvo. Samozrejme existuji i ruzne recepty na paky BEZ sacharinu. Ty jsou samozrejme vhodnejsi k pouziti nez tenhle.

    Odpovědět

  • Radek Radek(neregistrovaný)

    Sacharin ani náhodou, pokud u Vás není nějaký cukrovkář. Sice budou křupavější, ale to si je můžu jít koupit. Když si je dělám doma, tak proč bych je ládoval nějakou chemií, což sacharin je...???
    Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
    A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)

    Odpovědět

  • milada milada(neregistrovaná)

    prosím o radu : jak jste to v té myčce zavařovala (který program) :-? :-O

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Hanka:Tak tento nálev vařím už několik let a je nejlepší, co znám, jen doplním, že jsem zavařovala v myčce, což je super :-O:-!:-!

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    soused má chem-potravinář.školu,pracoval ve FRUTĚ, cukerin se prý dává proto, aby okurky byly tužší - křupavější, v cukru jsou měkké a nekřupají:-) Nedávat jiné sladidlo, než cukerin !

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Špatný nálev nebude, ale bude mít jinou chuť. Existují nálevy jen s normálním cukrem, bez cukerinu...

    Odpovědět

  • JITKA JITKA(neregistrovaný)

    Zdravím,ale když tam patří umělé sladidlo,tak se tam má dát,bez toho, bude nálev špatní!!:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jajikpusik - cukerín je opravdu umělé sladidlo. Moje babička říkávala, že jedno kolečko je jedna kostka cukru (lžička cukru). Ale já nevím, když cukr navýšíš o 25 lžiček jaký bude výsledek? A určitě bude i jiná chuť. :-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Skúsila som dnes aj tento recept,som na ne zvedavá:-pPridávam fotku:-)

    Odpovědět

  • jajikpusik jajikpusik

    Dobrý den, ten cukerín, to je umělé sladidlo? Neznám to. Pokud to tak je, mohla bych ho vynechat a trochu navýšit cukr? Děkuji.:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem okurky láčenky cukerín lák na okurky recept bzenecké okurky okurky recepty nálev na láčenky okurkový lák bzenecky nalev nálev lák na okurky bez vaření nálev na okurky bez vaření dia okurky nejlepší recepty na okurky nejlepsi okurky

Zapomněl/a jsem heslo