Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nálev na okurky od maminky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 8. 2008 13:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 677 kJ / 640 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32,02 g
Sůl80,00 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 7. 2021 22:04

Buchyna: proč by si vymýšlel???Jsem diabetik a tak nemohu cukr,i v obchodě lze koupit dia okurky sterilované a neviděla jsem když jsem koupila do zásoby,že by se kazily.Můj děda byl taky diabetik a tak se doma dělaly okurky s cukerínem a to se ještě ani nezavařovaly sklenice,jen se naskládaly okurky zalily nálevem a pak jen celofán a zavázaly se provázkem,vždy nás hnal,abychom tam náhodou nezanesly drobek z chleba,to věděl,že by se zkazily.Takže z toho plyne jediné ať už nálev jen s cukrem a nebo s umělým sladidlem,musí být sklenice,víčka atd.vždy perfektně čisté,jinak se mohou okurky zkazit i když použiješ cukr;-)Uznávám,že kdo není diabetik tak je zbytečné používat umělá sladidla!!!

Buchyna Buchyna

23. 7. 2021 15:54

milada: Dobrý den, na internetu je spousta rad, jak zavařovat v myčce ( zadejte zavařování v myčce ). Já zavařuji v mikrovlnce, tento způsob se mi osvědčil. Ať se daří<3:yes:

Buchyna Buchyna

23. 7. 2021 15:49

sunnylee: okurky zavařuji už přes 37 let a nikdy se mi nezkazila jediná sklenice! Umělé sladidlo jsem nikdy nepoužívala, je to chemie a sladkost není přirozená. Ten, kdo zde uvádí, že se po uměl. sladidle nekazí, tak si vymýšlí.

Jarka D.

6. 3. 2014 00:13

Ta kazivost určitě není cukrem:-! S cukrem bez SLADIDLA, zavařuji už léta a nikdy se mi ani jedna sklenice nezkazila i když se načala a hned nespotřebovala. Zásadně nikdy nevyndavám okurky rukama jen čistou vidličkou:-!

sunnylee sunnylee

21. 11. 2013 01:26

Super recept, určitě vyzkouším a sladidla se nebojím, okurky se díky němu nezkazí ;-):yes:

Jarka D.

31. 10. 2013 02:03

jajikpusik: Ne! Žádné sladidlo a okurky mám tvrdé. Moje maminka dávala také sladidlo, když se sklenice nesnědla hned, i když se dala do lednice, tak obsah zešedl a mělo to i jinou chuť brrr. Můj recept, který už dělám léta: Do čistých a suchých sklenic Dám 1a1/2PL krupicového cukru, 1ČL soli, 3kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, 1hřebíček, 1 bobkový list, 1/2 ČL hořčičného semínka, 1/2 ČL celého koriandru (nemusí být, dost těžko se nyní shání, ale v Německu se sežene snáze.) Dále přidám 3 kolečka mrkve, 3 až 4 kolečka křenu(nebojte se nepálí, ale prý tím zůstanou okurky křupavé), trochu kopru, 1 malou cibuli, když nemám tak větší, dám půlku nebo čtvrtku, na to vše naskládám okurky zalijipůl až 3/4dl 8% octu, pozor ne z LIDLU, nejraději mám BZENECKÝ(i na chuti octu záleží)doliji studenou vodou, zavíčkuji dám do zavařovacího hrnce, zavařuji 20min. na 85°C. Je pravda, že část cukru se nerozpustí, ale to vůbec nevadí, když je obsah vlažný, sklenici obrátím a několikrát zatřepu a cukr se rozpustí, když vychlazené ukládám do spíže, tak ještě každou sklenici v ruce otočím, aby se rozpuštěný cukr promíchal s vodou.:-p

Luda

4. 8. 2013 09:20

Sacharin je srasny humus, pokud muzete, vyhybejte se mu. Alternativa je sladidlo ze STEVIE, ale tam zase 100 tabletek stoji 50kc. Porad ale lepsi tohle nez to chemicke svinstvo. Samozrejme existuji i ruzne recepty na paky BEZ sacharinu. Ty jsou samozrejme vhodnejsi k pouziti nez tenhle.

Radek

13. 7. 2013 15:06

Sacharin ani náhodou, pokud u Vás není nějaký cukrovkář. Sice budou křupavější, ale to si je můžu jít koupit. Když si je dělám doma, tak proč bych je ládoval nějakou chemií, což sacharin je...???
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)

milada

11. 8. 2012 11:49

prosím o radu : jak jste to v té myčce zavařovala (který program) :-? :-O

sindel.b

21. 7. 2012 17:59

Hanka:Tak tento nálev vařím už několik let a je nejlepší, co znám, jen doplním, že jsem zavařovala v myčce, což je super :-O:-!:-!

Hanka

4. 7. 2012 13:28

soused má chem-potravinář.školu,pracoval ve FRUTĚ, cukerin se prý dává proto, aby okurky byly tužší - křupavější, v cukru jsou měkké a nekřupají:-) Nedávat jiné sladidlo, než cukerin !

jahoda jahoda

26. 8. 2010 14:56

Špatný nálev nebude, ale bude mít jinou chuť. Existují nálevy jen s normálním cukrem, bez cukerinu...

JITKA

26. 8. 2010 14:40

Zdravím,ale když tam patří umělé sladidlo,tak se tam má dát,bez toho, bude nálev špatní!!:-)

Dana61

27. 7. 2010 10:56

jajikpusik - cukerín je opravdu umělé sladidlo. Moje babička říkávala, že jedno kolečko je jedna kostka cukru (lžička cukru). Ale já nevím, když cukr navýšíš o 25 lžiček jaký bude výsledek? A určitě bude i jiná chuť. :-D

Ivana79 Ivana79

26. 7. 2010 17:38

Skúsila som dnes aj tento recept,som na ne zvedavá:-pPridávam fotku:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: okurkový nálev lák na okurky nejlepší lák na okurky nálev do okurek zavařujeme okurky zavařování okurek s dekem bzenecké okurky nálev na láčenky cukerín okurky láčenky lák na okurky recept bzenecky nalev okurkový lák okurky recepty nejlepší recepty na okurky nejlepší recept na okurky nálev nálev na okurky bez vaření lák na okurky bez vaření dia okurky

Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, cukerin, koření nové koření, pepř celý, semínka hořčičná, bobkový list

TopRecepty.cz

Nálev na okurky od maminky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmE