Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 016 kJ /
721 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky36,02 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy82,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Krok 2: Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do žluta. Krok 3: Potom zředíme vodou nebo vývarem z masa či kostí, dobře rozmícháme a za častého zamíchání, případně dolití vodou dobře povaříme. Krok 4: Do zbylého rozpuštěného másla či rostlinného tuku vložíme jemně pokrájené kyselé okurky, podlijeme několika lžícemi vody a asi čtvrt hodiny podusíme. Krok 5: Povařenou omáčku přecedíme, zeleninu prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, přidáme podušené kyselé okurky a mléko, podle chuti přisladíme, přisolíme či přikyselíme a ještě několik minut povaříme.

Zveřejněno 16. 2. 2008 21:26

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme nejčastěji s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP1

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VP1

Marie

Komentáře (7)

Hezký den ,tak jdu tedy na to. Budu ji dělat také poprve

Okurková- neokurková, ale je dobrá. U nás oblíbená. Snad dostanu vynadáno, ale u nás se dá než dojde ke konečnému rozhodnutí udělat i jiný druh. Ale okurková je super a u nás je to "ZNOJEMSKÁ". Proto jí dávám + bodík 8.

misto kysele okurky tam dejte syrovou okurku nastrouhanou na kolečka a uvidite co je to pravá okurková omáčka.

tak poprvé dělám okurkovou omáčku,dělám jí pomocí vás a pomocí tchýně ale výsledek bude asi stejný,jinak díky tady za ty recepty je to super:yes:

Jani - to je něco jako znojemská? Vypadá to dobře. Nové prostírání...:-? :-D;-)

Až bude čerstvý kopr, zkus přidat 1 sníteček kopru. Jinak :yes::-p

Takže, přidávám fotečku a musím říct, že okurkovou omáčku jsem dělala poprvé v životě a byla jsem příjemně překvapená. Zeleninu jsem pomixovala a jinak jsem postupovala podle receptu. Mírně jsem ji osladila a přikápla pár kapek octu. S klidným svědomím dávám plus:-):yes:

Tématické fráze:
recept na okurkovou omáčku, okurková omáčka smetanová, cacíky, omacka, omáčka z kyselych okurek, smetanová okurkova omáčka, znojemská omáčka se smetanou, okurková omáčka se smetanou, znojemska omacka, caciky recept, recepty omáčky, znojemská omáčka recept, jak udělat caciky, okukova omacka, recept na caciky, znojemská omáčka pohlreich, recepty-okurkova omacka, zazziky, okurová omáčka, máčenky

Suroviny:
okurky sterilované, zelenina kořenová, mouka hladká, máslo, cibule, cukr, mléko, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu