Čína podle Iduun
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejlepší příloha je rýže, ale můžou být i hranolky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2013 16:37
Čínu robievam väčšinou podľa fantázie a surovín,ktoré mám práve doma ale dnes som sa nechala inšpirovať týmto receptom,použila som rovnaké prísady,len som vynechala hrášok a pridala som stopkový zeler,cesnak a mladý špenát
+5 mňamka
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
9. 2. 2013 13:06
Mám takový dojem, že to naše "ANIČKA", dala do pořádku, je to opravdu tak, jak to píše![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
a, ona ta naše paní - umí vařit a moc dobře, takže, teď "babo - raď"![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
9. 2. 2013 12:31
Na tyto velice hezké a hlavně solidní stránky jsem v poslední době přestala pravidelně docházet hlavně díky"urýpaným"komentářům.Lidé zde dávají jídlo uvařené ne jen podle rcp z kuchařských knih a časopisů,ale také takové,které si dle vlastní fantazie a chuti své rodinky zhotoví
Takže pak tomu většinou odpovídá i názen pokrmu,např."Čína podle Iduun"Nevidím žádný důvod,proč by autorka svého receptu měla název přejmenovat![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí
+3
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
9. 2. 2013 11:40
Iduun:
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.
9. 2. 2013 09:58
Nechápu jisté " chytráky ", kteří si musí rýpnout do všeho, jinak by neusnuli. Většina z nás dělá doma maso ať vepřové či kuřecí s trochou zeleninky nebo bez, koření, solamyl, vejce,nechá uležet, udělá na pánvi a má tu svou čínu. Kdo se nehodlá smířit s daným a předváděným receptem, ať to raději nečte a uvědomí si, že recepty jsou s dobrým úmyslem předávány dál![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
8. 2. 2013 23:21
Jejej, jsem netušila že můj receptík vyvolá tolik debat![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
8. 2. 2013 22:55
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
8. 2. 2013 22:48
jarda Kadic: www.cinaweb.cz/wp-content/gallery/cina/cina-3.gif
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...
8. 2. 2013 18:11
Mao: Trhni si,Bezruči
Tak sem dej“pravou Čínu“ ať neumřem v nevědomosti
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
8. 2. 2013 17:59
Mao: klidek, nerozciluj se, nema to cenu.
8. 2. 2013 17:54
Přijde den - zúčtujeme spolu!
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.
8. 2. 2013 16:24
Já vařím asi tak 30 let a vařím z toho, co nakoupím v okresním městě.Pravou Čínu jsem nikdy nejedl, jakmile mám maso na nudlicky a zeleninu,tak je to “moje čína“.Dal bych tam klidně i kari, ale matka ho nesnáší, tudíž bez kari.a kdo ví,jestli by mě pravá čína chutnala![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
8. 2. 2013 16:07
Anton Dedík: ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Nějak jsem moc nepochopila, v čem se mnou vlastně nesouhlasíte, zdá se mi, že jste se vyjádřil k něčemu úplně jinému. Snad pouze k bodu 1.: Je mi 45 let, již 26 let nebydlím u rodičů, což jsou DESÍTKY let. V Poděbradech byla již tehdy prý slušná čínská restaurace, rodiče nás tam brali vždy jednou za rok za vysvědčení. Navíc jsem vůbec nemluvila o restauracích, ale o domácí "číně". Máma vyráběla podobné pokrmy také již tenkrát, za "komunismu", vyšla i Čínská kuchyně-kuchařka, s použitím dostupných surovin. Tož tak, jinak mě Váš komentář pobavil. ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
8. 2. 2013 15:37
Věčné spory o "čínu" jsou už docela únavné. Rýpalové asi nechtějí nebo nemohou pochopit, že "čína" se ve zdejších krajích říká prostě už desítky let rychle připravené směsi masa a zeleniny na pánvi. Oblíbené ingredience včetně koření se trochu liší v každé rodině. Dělám ji téměř stejně jako v tomto receptu. Ale teď se nebudu už dcery ptát, zda si dá čínu, ale "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi atd....". Bude to chvíli trvat, než to vysvětlím, ale budu mít čisté svědomí. Kdo ví.... ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
8. 2. 2013 14:52
Neregi: i když tu je čína několikráte a autorka nepoužila vyhledavač, tak píše v názvu, že je to čína podle ní, tudíž si ji dělá po svém, jasný?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 21 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Geeluix uvařila před 39 minutami
Rajská z čerstvých rajčat
samson.lance uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka s libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Salát z mladých kedluben s nivovou zálivkou
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna s anglickou slaninou
njaroslav15 uvařila před 1 hodinou
Polévka s kapáním
Jurec uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Vlasta29 uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Skrabi uvařila před 2 hodinami
Selská zimní kotlíková polévka
VlastimilaCardova uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Sameli uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pokrm čína pravá čína recept pravá čína z kuřecího masa recept na čínu jak uvařit čínu prava čina recept na pravou cinu pravá kuřecí čína cína pravá čína z vepřového masa jak uvařit pravou čínu cína jidlo recept čína pokrm čina po činsky recepty recepty na pravou čínu cina jidlo recept pravá čína kuřecí cina jako z restaurace recept cína čína jako z restaurace
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, pórek, mrkev, hrášek, koření kari, pepř, sůl, maggi, omáčka sojová, kečup sladký, škrob
Čína podle Iduun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ykWz
19 názorů