

Čína, jak jí dělám já
Suroviny
- 500 g libového vepřového masa
- 1 vejce
- trošku cukru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce maggi
- 2 lžičky worcesteru
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce Vegety
- trochu olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červenou papriku
- kus pórku
- kousek květáku
- kousek kedlubny
- kus hlávkového zelí
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).
Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli).
K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čína, jak jí dělám já
-
Recept mi posloužil jako inspirace, trošku jsem improvizovala podle dostupné zeleniny a s hranolkami fajn oběd. Jen se mi ta škrobová marináda tentokrát docela chytala na pánev. Takže místo přidání zeleniny k masu jsem maso přidala do pánve k zelenině a bylo po problému
-
planeta: Ivanko, to jsi mě potěšila, díky
-
u nás oblíbená
-
Gabri: Gabri, děkuji vám za pochvalu, která mě opravdu hodně potěšila
-
Dělám ji podobně-ingredience dávám ty samé, akorát jsem vždy s masem nakládal rovnou i tu zeleninu, ale takhle se mi to zda rozmanitější a nedojde ke smychání všech chutí do sebe. Děkuji a chválím Gabri
-
super
-
vidím,že jsou tady samé ženy tak se přidám,maso je na zítra v lednici naložené tak uvidíme co řekne babička
-
Tak jdu na ní, přišla chuť
a dneska tam dám i hlívu ústřičnou
-
Recept jsem vyzkoušela, čína byla výborná, přidala jsem houbu Jidášovo ucho a nemělo to chybu
. dávám bodík
-
Teda Mílo, to jsi mě velmi, ale velmi potěšil(a) a mám z toho ohromnou radost, že chutnalo
Díky
-
Nej recept na čínu - bravo
-
Ivčo, díky za pochvalu i bodík a zároveň se omlouvám, že píšu až dnes-nějak mi tvůj komentář utekl. O výkendu napíšu!
-
Bibi,marinádu robím rovnako,len bez vajca.Zeleninu používam akúkolvek,akú mám práve doma,alebo v záhradke
ale včera som prvý krát kúpila mrazenú zeleninu "Čína" a skúsila to s ňou a bolo to výborné a hotové za 10 minút.Máš bod
-
Já dělám čínu podobně,zeleninu můžu v každé podobě,ale musí být s masem
.Kdybych ji jedla bez masa dopadla bych jako Janka
-
Jani, to je na každým jak to udělá, já mám kamarádku a ta to dělá jako ty a přitom má zeleninu ráda, ale na číně jí nechutná. Já sice nechápu, ale proti gustu.....a ty, když si jí přejedená, až ti leze krkem, to se vůůůbec nedivím.