Čína, jak jí dělám já

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

500 g libového vepřového masa
1 vejce
trošku cukru
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce maggi
2 lžičky worcesteru
1 lžíce solamylu
1 lžíce Vegety
trochu olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červenou papriku
kus pórku
kousek květáku
kousek kedlubny
kus hlávkového zelí
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky. Maso si naložíme na 24 hodin spolu s sojovou omáčkou, olivovým olejem, worcesterem.maggim, solamylem, cukru, solí, pepřem, všechno promícháme, přikryjeme a uložíme do chladna(třeba do lednice).

  2. Druhý den si nakrájíme (pokud možno) na proužky všechnu zeleninu:papriku, zelí, pórek,kedlubnu, květák, cibuli, česnek a orestujeme jí na olivovém oleji dokřupava a přidáme k ní vegetu, přikryjeme a necháme stát, než si připravíme stejným způsobem naložené maso na jiné pánvi, také na olivovém oleji, až je maso měkoučké, dochutíme solí, troškou, (asi 1-2 dcl) vody na šťávu, event. přidáme koření dle chuti (je to za chvíli).

  3. K masu pak přidáme křupavou zeleninku, zlehka promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Můžete orestovat zeleninu podle svého výběru co kdo má rád. K číně se hodí hranolky, brambory i rýže, jelikož není suchá, ale naopak má šťávičku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 590 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čína, jak jí dělám já

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    planeta: Ivanko, to jsi mě potěšila, díky:yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    u nás oblíbená:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Gabri: Gabri, děkuji vám za pochvalu, která mě opravdu hodně potěšila:yes:;-)

    Odpovědět

  • Gabri Gabri(neregistrovaný)

    :yes::yes:Dělám ji podobně-ingredience dávám ty samé, akorát jsem vždy s masem nakládal rovnou i tu zeleninu, ale takhle se mi to zda rozmanitější a nedojde ke smychání všech chutí do sebe. Děkuji a chválím Gabri:yes::yes:

    Odpovědět

  • olinka olinka(neregistrovaná)

    super:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivan ivan(neregistrovaný)

    vidím,že jsou tady samé ženy tak se přidám,maso je na zítra v lednici naložené tak uvidíme co řekne babička ;-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tak jdu na ní, přišla chuť;-) a dneska tam dám i hlívu ústřičnou

    Odpovědět

  • KrnaZuzka KrnaZuzka

    :yes:Recept jsem vyzkoušela, čína byla výborná, přidala jsem houbu Jidášovo ucho a nemělo to chybu:-p. dávám bodík:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Teda Mílo, to jsi mě velmi, ale velmi potěšil(a) a mám z toho ohromnou radost, že chutnalo;-)Díky:-!

    Odpovědět

  • Mila Mila(neregistrovaná)

    Nej recept na čínu - bravo :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivčo, díky za pochvalu i bodík a zároveň se omlouvám, že píšu až dnes-nějak mi tvůj komentář utekl. O výkendu napíšu!;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,marinádu robím rovnako,len bez vajca.Zeleninu používam akúkolvek,akú mám práve doma,alebo v záhradke ;-) ale včera som prvý krát kúpila mrazenú zeleninu "Čína" a skúsila to s ňou a bolo to výborné a hotové za 10 minút.Máš bod :-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Já dělám čínu podobně,zeleninu můžu v každé podobě,ale musí být s masem:-!:-!:-D.Kdybych ji jedla bez masa dopadla bych jako Janka ;-(:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, to je na každým jak to udělá, já mám kamarádku a ta to dělá jako ty a přitom má zeleninu ráda, ale na číně jí nechutná. Já sice nechápu, ale proti gustu.....a ty, když si jí přejedená, až ti leze krkem, to se vůůůbec nedivím.:-D;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vypadá to moc hezky.:yes: Problém je někde ve mně. Já se po všech těch dietách, třebaže jsou strašně zdravé a hlavně zeleninové, nemůžu někdy na zeleninu ani podívat. Když si představím, že mám sníst na snídani 4 mandarinky a čaj, nebo na oběd rajčata, salát zeleninový, byla bych skoro raději o hladu.Ale snažím se. Máš plus Bibi, tuhle čínu dělám taky:yes: Ale jen pro návštěvy!:-)):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: čína čína z vepřového masa se zeleninou recept na čínu čína z vepřového masa čína recept veprova cina jak udělat čínu výborná čína vepřová čína recept vepřové maso na čínu recept vyborna cina recepty na čínu recept na vybornou čínu jak na cinu recept na čínu z vepřového masa jak uvarit cinu vepřové maso čína připrava činy čína z vepřoveho čína z vepřového masa recept

Zapomněl/a jsem heslo