

Kuřecí minutkový guláš s bramboráčky (jako čína)
Suroviny
- 2-3 kuřecí prsní řízky
- 5 čerstvých žampionů
- 1 pórek
- 1 stroužek česneku nebo i víc
- sladká mletá paprika
- kari
- majoránka
- sůl
- pepř
- kečup
- slepičí bujon
- sterilovaná kapie
- hl. mouka
- Bramboráčky:
- brambory
- vejce
- česnek
- majoránka
- pepř
- sůl
- mléko
- hl. mouka
Postup přípravy receptu
Nakrájím řízečky na tenké proužky, očištěné žampiony na plátky, pórek na kolečka. Na oleji orestuji osolené, opepřené maso, po chvíli přidám žampiony, po chvíli pórek.
Pak přidáme drcený česnek, kari, majoránku, sladkou papriku, kapie, kečup, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Moukou zaprášíme podle potřeby.
Příloha: klasické malé bramboráčky Dnes jsem dělala poprvé a budu ho dělat často. Chutná jako hospodská čína. Recept není můj, je z časopisu Pošli recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí minutkový guláš s bramboráčky (jako čína)
-
zuziana68:
Mňam, mňam - možná byl vařený v modrém, smaltovaném nádobí... -
Výbornej gulášek i bez žampiónů :) Máme rádi ostřejší, takže jsme přidali chilli omáčku a jako přílohu zvolili topinky. Doporučuji vyzkoušet - mňam :)
-
-
A je zas večer, že a zase takové lahůdky
, bramboráčky, no, co se dá dělat..