Česneková pasta bez soli
Česnek je takovým všelékem, má intenzivní aroma s výraznou chutí a mnohdy je nedílnou součástí vaření. Do zásoby si pak můžete snadno připravit česnekovou pastu s olivovým olejem. Navíc je bez soli a vydrží v lednici opravdu dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 028 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.
Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky - rada je z Pražského kulinářského institutu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 2 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 4 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Makový koláč s třešněmi
Denade uvařila před 1 hodinou
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
veteran1974 uvařila před 3 hodinami
Banánová mramorová bábovka
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Rychlé Bebe řezy
Nellazdar uvařila před 6 hodinami
Listové těsto
Mettynka uvařila před 6 hodinami
Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
bohdana uvařila před 6 hodinami
Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou
husapetr01 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česnekové kapky, přezdívané elixír mládí, znaly a připravovaly už naše babičky
Příběh jako z pohádky: Jídla Radka Příhonského chválili králové, teď je může ochutnat každý „smrtelník“
Česneková pasta je skvělá k dochucování. Připravíme ji z česneku a soli, žádné zavařování není potřeba
Další recepty
Tématické fráze: nakládání česneku do soli česneková pasta domácí česneková pasta uskladnění česneku jak uchovat loupaný česnek česneková pasta recept jak uskladnit česnek česneková pasta s olivovým olejem jak naložit česnek jak udělat česnekovou pastu česneková sůl jak uskladnit oloupaný česnek uskladnění česneku v oleji česneková pasta s olejem česnek uskladnení rychlé loupání česneku jak rychle oloupat česnek česneková pasta v oleji uskladnění loupaného česneku nakladani česneku v soli
Suroviny: česnek, olej olivový
Česneková pasta bez soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VL9
17 názorů