

Barevná rajčátka na česnekovém oleji
Suroviny libovolný
- červená mini rajčátka
- žlutá mini rajčátka
- olivový olej
- stroužek česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
Rajčátka i se stopkami omyjeme a lehce osušíme. Pak je vhodíme na pánev s rozpáleným olivovým olejem (stačí 1 polévková lžíce).
Přidáme rozpůlený, neoloupaný stroužek česneku a několikrát na pánvi prohodíme, až rajčátka začnou praskat a česnek vonět.
Pozor, trvá to jen chviličku, rajčata nesmí začít pouštět šťávu. Ihned servírujeme buď jako přílohu k masíčku, nebo jako samostatné lehké jídlo s opečeným toustíkem. Na talíři můžeme mírně přisolit, ale není to nutné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Barevná rajčátka na česnekovém oleji
-
+14
-
Markitek: přidat lze samozřejmě jakékoliv bylinky , já nejraději bazalku
. Toto je "základní" verze, pokud podáváme např. ke grilovanému, kořeněnému masu, tak aby se chutě příliš netloukly.. anebo pokud máme rádi přirozenou chuť použitých surovin
-
přidala bych trochu tymiánu, tak je dělám já a je to skutečně dobré a jednoduché, rychlá příprava a nádherné foto
-
-
Děkuji všem
a fotku jsem už prohodila
-
Parádička
To se mi líbí
+8
-
Máš to krásne...
-
Výborný nápad a nechceš si dát tu druhou fotku jako hlavní? Je fakt hezká
-
Vypadá to moc dobře.
-
super
-
Z tak krásně barevného papání musí člověk dostat i dobrou náladu, tedy kromě toho, že si pochutná. Mňam
Ta druhá fotka je moc pěkná
-
Máme ve skleníku zrovna taková malá rajčátka a já dumám, kam je vrazit, už vím
-
šikulka, zkusím, to musí být dobrota
-
Toto jídlo zbožňuji