

Česneková pasta
Suroviny
- 1/2 kg česneku
- 5 dkg soli
- 20 dkg lOO% tuku ( IVA nebo jiný tuk )
Postup přípravy receptu
Oloupeme česnek a rozemeleme na masovém mlýnku popř. na robotu.
Přidáme 5 dkg soli a necháme l. hod odležet.
Dále rozpustíme 20 dkg tuku a vmícháme rozemletý česnek.Ihned naplníme krabičky, které necháme otevřené, aby česneková pasta vychladla.
Potom uzavřeme a dáme ještě do jednoho mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku.
Do příští sklizně používám tuto pastu.
Poznámka od kuchařky
Tato pasta se mi velmi osvědčila a pokud česnek zpracujete později, tak při čištění je třeba zelené výhonky odstranit. Jinak by byla pasta zelená.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česneková pasta
-
Je možné použít místo tuku sádlo? U nás rostlinné tuky nejsou v oblibě.
-
Také takto česnek zpracovávám stejně jako paní HELLA a nedovedu si to už ani jinak představit dřív hlavičky časem zhnily, nebo seschly a tak mám vždy skleničku po ruce a hlavně česnek je stále ostrý jako právě oloupaný!!!
PS: právě se ho chystám znova dělat...
-
Je tam spoustu chyb.
-
-
no nevím, ale v mističce je ten tuk na výrobu pasty NE
Když já bych chtěla vidět finál - mohu poprosit o finální foto, abych věděla, jak má vypadat až bych vařila
-
Nebo s pomazánkovým máslem
-
Ivako, můžeš, prosím, napsat, jaký tuk jsi použila ? Ta Tvoje pasta vypadá spíš jak s tvarohem
-
Děkuji, tak to zkusím také.
-
Tento recept dělám léta. Jen plním do skleniček, uzavřu víčkem a vydrží několik let. Netřeba zabírat místo v mrazáku.