Česneková pasta

bundada Kuchařka:

Zavařeniny 9 názorů

43

Suroviny

1/2 kg česneku
5 dkg soli
20 dkg lOO% tuku ( IVA nebo jiný tuk )
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme česnek a rozemeleme na masovém mlýnku popř. na robotu.
    Přidáme 5 dkg soli a necháme l. hod odležet.
    Dále rozpustíme 20 dkg tuku a vmícháme rozemletý česnek.

  2. Ihned naplníme krabičky, které necháme otevřené, aby česneková pasta vychladla.
    Potom uzavřeme a dáme ještě do jednoho mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku.
    Do příští sklizně používám tuto pastu.

Poznámka

Tato pasta se mi velmi osvědčila a pokud česnek zpracujete později, tak při čištění je třeba zelené výhonky odstranit. Jinak by byla pasta zelená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česneková pasta

  • Hedwika Hedwika

    Je možné použít místo tuku sádlo? U nás rostlinné tuky nejsou v oblibě.

    Odpovědět

  • Marie V Marie V(neregistrovaný)

    Také takto česnek zpracovávám stejně jako paní HELLA a nedovedu si to už ani jinak představit dřív hlavičky časem zhnily, nebo seschly a tak mám vždy skleničku po ruce a hlavně česnek je stále ostrý jako právě oloupaný!!! :yes: PS: právě se ho chystám znova dělat...

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Je tam spoustu chyb.:-O:-!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Iljusa Iljusa

    no nevím, ale v mističce je ten tuk na výrobu pasty NE:-? Když já bych chtěla vidět finál - mohu poprosit o finální foto, abych věděla, jak má vypadat až bych vařila :-?;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nebo s pomazánkovým máslem:-/

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivako, můžeš, prosím, napsat, jaký tuk jsi použila ? Ta Tvoje pasta vypadá spíš jak s tvarohem :-S

    Odpovědět

  • bundada bundada(autorka receptu)

    Děkuji, tak to zkusím také.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Tento recept dělám léta. Jen plním do skleniček, uzavřu víčkem a vydrží několik let. Netřeba zabírat místo v mrazáku.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo