Čína
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 50,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 20,07 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z jater, kde jsem přidala sójové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do sóji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o sóju.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2009 18:50
mila.obornikova@cz
5. 4. 2009 17:12
spagi, rozhodně to mám v úmyslu!
5. 4. 2009 14:10
samouk (neregistrovaný/á) - Džuveč je jídlo z vepřového, přidávají se papriky, rajčata, protlak nebo kečup apod, takže to ani zdaleka tohle jídlo nepřipomíná, autor příspěvku použil první slovo, které ho napadlo, takže Jani, vař dál podle svého
5. 4. 2009 12:48
Džuveč je také jídlo - podobné, já ho sice nedělala, ale určitě je zde nějaká šikulka, která to už vařila A k tomu receptu, je to dobré - ale dosti známé, tak se Jani nezlob Posílám pozdrav , čau Jana.
5. 4. 2009 12:41
samouk, přiznám se bez mučení, že nevím, co je to džuveč, takže je mi to fuk, co to připomíná! Je to vepřové naložené maso a moc dobré!
5. 4. 2009 12:32
samouk (neregistrovaný/á) - tady ale nikdo netvrdí, že to je dovezeno z ASIE!
5. 4. 2009 12:19
milé dámy, spíše mi to připomíná džuveč,toto nemá s asií nic společného.je mi líto:
3. 3. 2009 18:31
Ladi, vysazený je každý rok a věř, nebo nevěř, měla jsem ho plný mražák, ovšem jen do té doby, než jsem poznala tebe, paní "líbečková" Ale opravdu je v jídle dobrý, tak si ho namrazím víc. Parapety na okně mám úzké, tak mi to tady nevleze
3. 3. 2009 17:22
jjo jako Bibi, a je to super. Jo a Jani, letos nezapomeň vysadit libeček
3. 3. 2009 15:14
No a já zeleninu nemusím, ikdyž ji statečně taky jím, ale zrovna tenhle recept je právě bez zeleniny a to mi vyhovuje. Veškerá zelenina mne nadýmá, ale vím, že je třeba s ní obohatit sem tam jídelníček. Já jsem teď stejně na dietě od Terezky, zrovna dnes jsem na oběd měla kuřecí plátek a kupu zeleninového salátu
3. 3. 2009 14:55
Čínu máme rádi, ale dáváme do ní hodně zeleniny (česnek, cibuli, pórek, zelí, papriku), asi 2-3x více než masa. Je to jeden z mála způsobů, jak ji do manžela bezbolestně dostanu.
3. 3. 2009 14:50
Janko,přidávám ještě pórek a zeleninu jako Bibi,je to vždycky mňam,
3. 3. 2009 14:39
Jani, čínu dělám hodně podobně, ale v polovině restování masa přidávám něco ze zeleninky.nejčastěji kukuřici,papriku na proužky, někdy cuketu, pórek ap....,protože to znám a je to dobrý, dávám Ti bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 22 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 15 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 24 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 30 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cina recept čína z vepřového nejlepší recept čína recept na čínu recepty na cinu jak naložit maso na čínu recepty čína jak naložit čínu cina recepty recept čína recept na dobrou cinu recept na čínu-top recepty jak uvařit čínu nejlepsi recept na cinu jak udelat cinu dobrá vepřová čina jak udělat dobrou cinu jak uvarit dobrou čínu dobrá čína nejlepší čína recept
Suroviny: maso kuřecí, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
43 názorů