Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina cacarka neboli Zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup, ani po letech není potřeba ji vylepšovat. Jelikož je velmi sytá, bez pochyby může nahradit hlavní chod.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

25. 2. 2010 14:28

Suroviny

Porce: hrnec

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 410 kJ / 1 293 kcal
Bílkoviny60,48 g
Tuky67,82 g
Vláknina24,62 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,00 g
Sacharidy97,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Když ji vařím, tak se nic jiného nevaří a do večera je fuč, dělám jí 5 litrů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

jan.alois

25. 3. 2017 11:06

nejsemzadnemaslo: Právě že je původní .Jediná změna je že babička dávala maso z uzených žeber. A zelí z vlastního sudu.

nejsemzadnemaslo

25. 3. 2017 08:20

V čem byl původní recept jiný? Taky bych ji ráda udělala takovou, jakou si pamatuju =)

Martina

16. 11. 2016 11:08

Právě doděláno a úžasná,moc chutna zatim dostane jen nejmepši a zbytek až dorazi ze školy,pro mě je to nebe v hubě děkuji

maiva

22. 10. 2016 18:02

Dobrá polévka, dík za připomenutí:-D:yes:

jan.alois

22. 10. 2016 17:50

atka49: Také koukám ,že nám to tu skřítci nějak vylepšily. Už mně to ani nebaví psát další recepty. :no:

atka49

22. 10. 2016 00:59

Tak tuhle polévku jsem již vařila několikrát,teď jsem se na ni chystala znova a moc mi chybí původní popis receptu.Ten byl tak skvělý jako ta polévka.Škoda té nové úpravy.

Petra

30. 11. 2015 11:48

Zelňačku dělám víceméně stejně, jenom nedávám ocet, stačí lák ze zelí. Ještě přidávám 1 bobkový list a 1-2 stroužky česneku.

Eficka82

30. 11. 2015 10:15

Jinou už nevařím;-)

InFernet

7. 11. 2015 13:12

Tak jsem ji dnes zkusil uvařit a vážení - to je opravdu dobrota. Kdo milujete polívčičky, určitě zkuste tuto. Díky za recept, brachu. :yes:

SKLAR

17. 3. 2015 18:04

Výborná polévka,vůči receptu sem si nedovolil nic měnit.Kdybych jí zahustil,nebyla by skleněná.Použil sem lovečák,což bylo doporučeno.U mě 100 procent!Recept sem dal pan kuchař!:-K:-):-K:-)

lenulinka.or

3. 2. 2015 13:03

Tak to je žrádlo :-))
Díky za recept, babča jí dělala taky. Bohužel už mě ji nestihla naučit.

Mirk

11. 1. 2015 11:52

Pane Alois to je basta az mi tecou sliny :-p

Ester71

29. 12. 2014 17:31

Dnes jsem ji dělala poprvé a je vynikající :yes:

petr325

9. 4. 2014 11:33

Právě jsem ji dodělal a je vynikající! Mám ji cca 3 litry, ale jak tu píšete - dlouho nevydrží :-)

Veru Ovečka

17. 2. 2014 11:34

už podle tohoto receptu vařím dva roky a vždy má veleúspěch :-O:-O:-O:-O:-O ......nebojte se uvařit 5 L hrnec ...stejně zmizne :-!:-!:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnice s klobásou zelnice nejlepší zelňačka babiccina zelnacka polévka cacarka zelnice s klobasou recept cacarka polévka zelnice recept červená zelnice červená zelnice s klobásou polevka zelnice polévka skleněnka zelnice polévka nejlepší zelňačka recept recept zelnice zelnice z kysaného zelí skleněnka polévka recept na zelnici zelnice sklobasou luxusní zelnačka

Suroviny: klobása, cibule, sádlo, zelí kysané, ocet, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, bobkový list, vývar

TopRecepty.cz

Babiččina cacarka neboli Zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6nq