Moje cibulačka
Suroviny
Porce: 6-7
Nutriční hodnoty
Energie | 12 931 kJ / 3 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,77 g |
Tuky | 239,22 g |
Vláknina | 63,56 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 87,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na polévku se může použít i obyčejná cibule, ale zdaleka to není ono. Šalotka má v polévce nenahraditelnou chuť. Kupuji ji, když je v akci či výprodeji. Je dražší, než obyčejná cibule, ale se sýrovými toustíky je sytá, až až.
Také by mohla být cibule půl na půl, pokud se vám zdát polévka drahá, ale pro slavnostní příležitost či jako hlavní jídlo, to zase není tak zlé a je to bašta. Dobrou chuť.
Ve škole nám vařili cibulačku se spoustou vařené cibule a to nikdo nechtěl jíst. Navíc nemám ráda cibuli v jídle, jen rozpečenou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2018 19:32
casino: " Moje cibulačka" se to jmenuje proto, protože je šalotka několikrát osmažená a s trochou vody pak vydušená a zase smažená a zase dušená a zase vysmažená, tak dlouho, až přestane být na zkus a má tmavě zlatou barvu a oddělený omastek. Tak ji dělám i na bramborobé knedlíky. Vnoučata se můžou utlouct. My také. Jako paní casinová, i my vaříme zdravě. Ale jednou za čas si dáme něco pořádně nezdravého, jako třeba jitrnicový prejt s brambory a vařeným kyselým zelím, nebo cibulačku s máslovými tousty, bramborovou buchtu se spoustou škvarků atd. Jíme spoustu zeleniny a knedlíky doopravdy jen jednou za dlouhý čas, třeba když přijedou mladí na oběd a přejí si svíčkovou nebo kachnu. Ale k té děláme chlupaté knedlíky ze syrových brambor a celozrnného pečiva. Žádná mouka. "Francouzská" jsem nepoužila záměrně, neboť měkkým avokádem jsem ji zahustila, navíc je avokádo velmi zdravé, neovlivní chuť polévky, ale Francouzi ho tam nedávají. Cibulka je opešená a rozdušená na kašičku, což pravděpodobně Francouzi také nedělají.
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.
Byl byste první, kdo by na to upozornil. Naopak máslo u nich hraje jednu z hlavních rolí. Kam máslo patří, tam ho dávám.
I malí kousek provoní jídlo. Třeba do rýže před podáváním dávám kousek másla a nasekanou petrželku. Fakt bašta.
11. 3. 2018 10:02
janky3:
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská"
magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle...
Tady, kdyby se cibulka dělala pouze dobleda, tak se v názvu klidně dalo použít př. jm. "francouzská"
magdalenka:
Máslo?
Paní casinová opeče pečivo v toustovači a pak na plechu ho poklade sýrem který pod grilem nechá roztéci
No pravda ale je, že máslem nacucané bagety jsou dobří plavci, kteří ale na rozdíl od Cimrmanových trpaslíků děda Vševěda vydrží déle...
11. 3. 2018 08:55
janky3: Vďaka za odpoveď.
11. 3. 2018 02:00
magdalenka: avokádo mi uniklo, už je tam. Francouzi používají hodně másla, když je to jednou za čas, tak to přežijeme. Ale samozřejmě, mastné je to dost, záleží na tom, jak silně jsou namazané plátečky bagety a kolik se jich nakrájí. Krájím tenčí, mažu dost, aby máslo při pečení prosáklo pečivem. Polévku pak plátky o to víc provoní. Pokud máslo zbude, je dobře, nezbude-li, pochutnají si i mozkové závity. Jeden po druhém. A druhý den to zprůměrujeme suššími brambory s tvarohem a okurkovým salátem.
10. 3. 2018 21:53
casino: Mne to pripadá trochu veľa.
10. 3. 2018 21:50
magdalenka:
"Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou."
"Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme máslem, silnější vrstva a hojně posypeme strouhanou goudou."
10. 3. 2018 21:34
V surovinách je 250 g masla, nie je to preklep? Chýba avokádo, ktoré je v postupe.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 21 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 24 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 52 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 58 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Moravanka je oblíbená zeleninová směs, kterou si můžeme koupit hotovou. Využijeme ji ve studené kuchyni i při vaření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: cibulačka recept cibulačka obyčejná cibulačka recept cibulačka z mladých cibulek top recepty cibulacka cibule šalotka rozdíl cibulačka z mladé cibule obyčejná cibulačka cibulacka po česku obyčejná polévka cibulačka deci oleje
Suroviny: cibule šalotka, máslo, víno bílé suché, sýr strouhaný, petrželka, bujón zeleninový, sůl, voda, bageta, avokádo
Moje cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjZD
7 názorů