

Cibulačka po česku
Suroviny 3-4 porce
- 1 litr netučného hovězího vývaru
- 2 cibule
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
- krajíc staršího chleba
- asi 50 g libovější slaniny (použila jsem Váhalovu)
- pažitka na posypání
Postup přípravy receptu
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme.
Povaříme do změknutí cibule.
Přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme.
Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a částečně vyškvaříme.
Přidáme nakrájený chléb a opečeme.
Na talíř nalijeme polévku, přidáme chléb se slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Lidové recepty (1998)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulačka po česku
-
mnam vypada vyborne polievka uz je ulozena ny vyskusanie
-
Jednoduchá a přitom tak dobrá......
-
výborná -příště udělám z dvojnásobného množství.
-
Moje prvni cibulova polevka a byla mnam! Diky za recept!
-
Hledím na fotku, jak já bych si dala
Marti
-
Mńam, mňam!
-
A víš, že jí udělám
mám totiž ten vývar z jazyků a ten je úplně bez tuku, tak to bude vono
-
Marti, jo cibulačka nikdy nezklame, máš moc pěkně nafocený a protože znám její chuť, beboť jí dělávám máš boda jako dům(velkýho
)
-
Marti, dělám podobně, proto můžu poslat hned bodík
. Máš krásné fotky
-
Krásná polívečka
Francouzská se sýrovými tousty má také něco do sebe, ale tahle verze mě osobně láká víc
. A ty fotky...