Karbanátky: Z venku dozlatova usmažená a uvnitř krásně šťavnatá porce masa
Karbanátky patří mezi velmi oblíbená jídla, která jsou nenáročná na přípravu a přitom mají dokonalou chuť. Většinou se připravují z různého druhu mletého masa, do kterého se může přidat i sýr, který dodá karbanátku větší šťavnatost. I vegetariáni si přijdou na své - karbanátek můžete připravit také z různé zeleniny, luštěnin nebo třeba hub.
Karbanátky mohou mít mnoho podob
Možností, jak připravit karbanátky je opravdu velká spousta, je jen na nás, jakou variantu preferujeme. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější recepty:
- V restauracích a různých jídelnách se nejčastěji setkáváme s karbanátky z mletého masa. Můžete použít jakékoliv maso máte zrovna po ruce. Kro preferuje libovější maso, pak určitě vyzkouší připravit karbanátky z kuřecího masa. Kdo si stojí za klasikou, připraví si jistě karbanátky z vepřového masa nebo z mixu masa vepřového a hovězího.
- I vegetariáni si přijdou na své, protože možností z čeho připravit vegetariánské karbanátky je opravdu mnoho. Vyzkoušej můžete např. květákové karbanátky, fazolové karbanátky nebo třeba mrkvové karbanátky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 20 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 23 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes
Co se zásobami hub? Zkuste rychlou smaženici, tradiční kulajdu nebo bedlové řízky
Jak na nejlepší řízky z kapra? Rybu naložte do citronu a smažte společně s mrkví!