Časté chyby při přípravě polévkových nudlí: Problémem je málo vypracované, přeschlé nebo vlhké těsto
Nudle do polévky, připravené z mouky a vajec, vypadají na pohled jako něco, co zvládne i dítě. Přesto při jejich přípravě můžete udělat několik zásadních chyb. Chceme vám poradit, jak na to, aby se nudle pokaždé povedly a rodina na vás byla pyšná.
Polévkové nudle jsou klasickou vložkou do polévky. Každá hospodyňka, když se chtěla vdát, musela umět dvě věci - uvařit knedlík a připravit nudle do polévky, jednu jako druhou a pěkně tenké. V současné době si nudle můžeme koupit hotové, ale není nad to, když si je vyrobíme sami. Jak na to, aby se povedly?
Jaké chyby můžeme udělat při přípravě těsta
Těsto si připravte brzy ráno, aby stačilo zaschnout.
- Používáme polohrubou mouku, v nouzi i hrubou. Hladká mouka není vhodná, nudle by byly tuhé.
- Domácí vajíčka sice obarví těsto pěkně dožluta, ale koupená vejce nám udělají stejnou službu, klidně je použijte.
- Vodu přiléváme jen kvůli doladění pružnosti těsta a to jen maličko, jinak na ni raději zapomeneme.
- Solíme velmi málo, protože sůl zadržuje vodu a těsto by špatně vysychalo.
- Pokud pečlivě nepropracujeme těsto, bude se drolit - hněteme alespoň 5 minut, dokud nebude hrouda pěkně tvárná.
Jaké chyby můžeme udělat při krájení nudlí
- Těsto, které není dostatečně zaschlé, se bude při krájení lepit, i když ho posypete moukou.
- Nudlové těsto, které necháte přeschnout, se bude lámat a nudle se budou při krájení rozpadat.
- Nudle, které chceme uložit na později, musíme nechat pořádně uschnout a občas je protřepat, jinak ve sklenici zplesniví.
Pokud si pořád nejste jistí, jestli to zvládnete, pomůže vám naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře