Domácí těstoviny II.

Susa Kuchařka: Susa

Doba přípravy: 100 minut libovolná Těstoviny 1 názor

Suroviny

200 g semolinové mouky
200 g hladké mouky 00
3 lžíce olivového oleje
4 vejce
voda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte vejce, olej a cca 1 dcl vlažné vody. Rukou nebo pomocí robota vypracujte vláčné těsto. To musí být hladké a nesmí se Vám lepit na ruce. Pokud lepí, přidejte více semolinové mouky.

  2. Z těsta vytvořte bochánek, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte cca 30 minut odpočinout. Pokud vlastníte strojek na výrobu těstovin, máte vyhráno, protože veškerou práci už zvládne za Vás. Pokud strojek nemáte, je potřeba těsto zpracovat ručně.

  3. Bochánek rozdělte napůl a na pomoučeném vále ho vyválejte na tenkou placku. Pláty znova pomoučete a přeložte je napůl. Takto postupujte, dokud nebude těsto úplně hladké a rovné. Pak jen pláty nakrájíte nožem na šířku tagliatelle.

  4. Hotové těstoviny vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 5-8 minut.

Poznámka

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí těstoviny II.

Tématické fráze: výroba domácích těstovin výroba domácích těstovin recepty recept na výrobu těstovin domácí výroba těstovin domaci testoviny výroba těstoviny recepty výroba domácích těstovin recept domaci testoviny recept výroba těstovin recepty domaci testoviny vyroba recepty na výrobu těstovin recept na těsto na těstoviny jak vyrobit domácí těstoviny domácí těstoviny recepty recept na vyrobu domácích těstovin těstoviny domáci výroba těsto na těstoviny recept těsto na těstoviny recept vyrobu na těstoviny italské těstoviny recept na výrobu

Zapomněl/a jsem heslo