Jak navinout těsto na válec - trdlo: Chce to trpělivost, trochu šikovnosti a půjde to snadno
Trdelník je maďarské sladké pečivo z kynutého těsta. Podobá se dutému válci a svému jménu vděčí válečku ze dřeva, které se nazývá trdlo. Těsto, namotané na válečku, se peče nad dřevěným uhlím a po upečení se obaluje v cukru, skořici a ořišcích.
Jak správně navíjet těsto na trdelníky? Každý z nás už někdy viděl, jak se trdelník připravuje a ochutnal ho. Kdo ale vlastní dřevěné trdlo, na kterém se trdelníky pečou? Poradíme vám, jak si vyrobit vlastní trdelník a improvizovat při výrobě trdla.
Jak navinout těsto na trdlo
Připravíme si kynuté těsto podle receptu na trdelníky:
- Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku, z které nakrájíme pásky. Ty navineme na trdlo tak, aby se kraje trochu překrývaly. Také můžeme vytvořit válečky z těsta, které namotáme na trdlo a oválíme na stole, aby se těsto spojilo.
- Trdelník pomažeme máslem, obalíme ve skořici a upečeme v troubě. Po upečení můžeme ještě jednou potřít máslem a obalit ve směsi cukru, skořice a oříšků.
- Nemáme-li trdlo, pomůžeme si navinutím těsta na plechovky od limonády nebo na malé zavařovačky. Minitrdelníky můžeme namotat na kovové kremrolové trubičky.
Pokud si na velké trdelníky netroufnete, zkuste si připravit minitrdelník podle našeho videoreceptu. S námi to určitě zvládnete:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Vraťte nepříliš čerstvou mrkev zpět do formy díky jednoduchému videonávodu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře