Jakou mouku použít na obalování řízků? Klasický trojobal se skládá ze tří surovin
Řízky většina z nás považuje za "lepší" pokrm, který se hodí na sváteční oběd. Připravujeme je nejen z masa, ale i ze sýra nebo zeleniny, balíme v trojobalu a smažíme. Trojobal je velmi jednoduchý a dá řízkům tu pravou chuť.
Klasický trojobal se skládá z mouky, vajec a strouhanky. Připravíme si tři misky a do nich suroviny na trojobal nachystáme. Na vajíčka potřebujeme největší misku, vejce do ní vyklepneme a našleháme je vidličkou. Strouhanku si můžeme sami umlít ze starších housek nebo rohlíků. A jakou použít mouku?
Jakou mouku na obalování řízků
Podstatné je, že se nemusíme držet pevného pravidla. S moukou lze experimentovat a zkoušet, co nám chuťově nejvíce vyhovuje.
- V mnoha rodinách je zvykem používat na obalování pouze hladkou mouku. Obalování s ní jde velmi dobře a řízky jsou výborné. Když zrovna hladká mouka není po ruce, raději si rodina řízky odpustí.
- Když hladká mouka dojde, nebojte se vyzkoušet i polohrubou nebo dokonce hrubou mouku. Rozšlehané vajíčko na nich lépe drží, trojobal je po usmažení nadýchanější, ale jeho textura hrubší a řízky křupavější. Záleží tedy jen na vás, čemu dáte přednost - jestli klasice (hladké mouce) nebo hrubšímu povrchu.
- Místo hladké mouky lze použít i strouhanku, chuť bude zase trochu jiná a povrch řízků nadýchaný a hrubší.
Řízky můžeme obalit také v chutně připraveném těstíčku, nebo trojobal jen trochu pozměnit, dochutit či vylepšit. Populární je použít na obalování rozdrcené kukuřičné lupínky (corn flakes), řízky jsou pak nejkřupavější.
Následující video vám ukáže, jak připravit oblíbené kuřecí řízky s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 4 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Klobásy
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ryba by na vánočním stole neměla chybět. Ne každý je milovník kaprů. Co místo něj zvolit?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře