Řízek z bůčku

Suroviny dle množství masa

bůček
sůl
pepř
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky bůčku naklepeme osolíme a opepříme.

  2. Dáme do misky a dáme do lednice odležet já ho nechala dva dny.

  3. Potom klasicky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

  4. Opečeme na oleji nebo sádle.

Poznámka od kuchařky

Po odležení je bůček krásně měkký.Tento recept jsem tu nenašla tak dodávám i s fotečkama

Komentáře k receptu Řízek z bůčku

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tohle na mne vykouklo z náhodných;-)ještě jsem nikdy nedělala řízky z bůčku,vždy jsem si říkala,že to musí být tuhý.:-(Ale koukám jak to chválíte,že to budu muset též vyzkoušet až budu dělat řízky,často to není;-).

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    Děkuji všem za bodíky a kladný komentář k tomuto receptu:-);-):yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    PIPRE!Však si říkala, že ted jíš všechno a hubneš!! tak co řešíš bůček! :-D nebo si pak po něm zasportuj! :-p jinak takovouhle "light":-p dobrůtku! to já můžu, letí bodík :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jollko, také dělávám a je to suprový:-pnemám ráda úplně libový řízky a tohle mi vyhovuje. Bodík letíííí k tobě:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jano, to určitě vyzkoušej, jen je pořádně naklepej. Dneska jsou bůčky hodně libové, takže, zas takový úlet to nebude;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Že bych pro jednou zhřešila a nemyslela na váhu?;-):-))..I můj otec měl najraději řízky z bůčku a jídlo znám. Je chutné ..Bodík:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    Můj muž je taky řezník proto tak krásný masíčko:yes:maj ted novýho dodavatele tak mají tak krásný maso.Z takovýho jsem minule dělala bůčkovou roládu:-p;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    jak říkal můj dědeček (řezník) z bůčku je nejlepší řízek ;-)

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    Moc děkuji za pochvalu když je tak libovej je škoda to neudělat!:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jollko. To jsi mne potěšila. Jsme na stejné parketě. Vždy, když děláme jakékoliv řízky. Vždy mi žena udělá taky z bůčku. Já ho nechám vychladnout a dám do chladničky. A studenej jen tak s chlebem a něčím kyselýmn nebo zelenou paprikou, nebo rajčetem - super. + bodík. Václav

    Odpovědět

Tématické fráze: řízek z bůčku řízky z bůčku řízek bučkové řízky bůčkový řízek nejlepsi bucek recepty.cz řízky z bučku recept z bůčku bucek jako rizek bůček řizek jak připravit bůček recepty z bůčku řízek s bůčku nejlepší recepty z bůčku libový bůček řízky s bůčku bůček řízky řízečky z bůčku bůček light plněné řízky z bůčku