Kuřecí řízek

toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 14 názorů

58

Suroviny

500 g vykostěných kuřecích prsíček
sůl
3 vejce
hrubá mouka
strouhanka
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a větší kusy rozkrojíme na tenčí řízky. Osolíme a necháme 30 minut odležet.

  2. Potom řízky obalíme v hrubé mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a v prosáté strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji při mírnější teplotě.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek

  • Pepa z Vinohrad Pepa z Vinohrad(neregistrovaný)

    nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

    Odpovědět

  • Pepa z Vinohrad Pepa z Vinohrad(neregistrovaný)

    nejlepší kuřecí řízek je z vykoštěného stehna - není sice tvarově nádherný ,ale je šťavnatý.josefnemec@atlas.cz

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    zdenal: Řízek-klasický plátek určitě jen chvilinku, než zhnědne strouhanka, na mírném ohni. Obalené stehno raději v troubě, zhruba 40 min na 200 stupňů a otáčet během pečení

    Odpovědět

  • zdenal zdenal(neregistrovaný)

    Jak dlouho se to zhruba smaží??
    :-//

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Dovolím si přidat foto smaženého kuřecího stehna, které jsem smažila v troubě jen na pečícím papíře ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Irule::-D:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    taky bych si dala :-p:yes::-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dnes k obědu a .. gut:-p;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    :-*Mnam, mnam, mnam.To je pochoutka.Toto bych klidně jedla každý den.A jak je to křupavé !!!:-p:-8:yes::-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Aby sa vám neprepaľoval tuk na smaženie,pridajte kolieska mrkvy,ktoré vymieňajte podľa potreby.;-)

    Odpovědět

  • melisnicka melisnicka

    Dávám bodík. Klasika a pro začínající kuchtíky nejjednodušší jídlo.

    Odpovědět

  • kagor@seznam.cz kagor@seznam.cz(neregistrovaný)

    Mnam mnam, byla to velika pochoutka. Zacinam s varenim a jen me chybi jak dlouho to mam smazit, staci priste jen orientacne. :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • major zeman II. major zeman II.(neregistrovaný)

    skvele jidlo. tohle bych jedl klidne kazdy den. opravdu vynikajici. ale hodily by se k tomu lip hranolky s chili :):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rumarta rumarta

    Kuřecí řízek s bramborovou kaší je to samé, pouze změna hrubosti mouky na obalování. Jinak žádná novinka - obojí klasický obalovaný kuřecí řízek. Zřejmě jsou to recepty pro začínající kuchařky, ale že by opět musely být uváděny 2x si nemyslím.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuřecí řízek obalování řízků kuřecí řízek recept smazene kureci rizky jak obalit řízek smažení řízků postup obalování řízků rizek recept obalovany rizek řízek jak obalit řízky recept na kureci rizek smažené kuřecí prsní řízky jak dlouho smažit řízky jak dlouho smažit kuřecí řízek obalovane rizky smažené řízky obalované kuřecí řízky smažené prsní kuřecí řízky recepty jak se obalují řízky

Zapomněl/a jsem heslo