Devatero druhů krůtího masa se hodí k přípravě mnoha receptů. Nechte se inspirovat
Krůtí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku a vysoký podíl bílkovin, železa a dalších minerálních látek. Říká se, že krůta má devět druhů masa a každé chutná trochu jinak. Nejznámější jsou prsa z bílého a stehna z tmavého masa.
Krůta obsahuje 30 % tmavého a 70 % bílého masa. Díky tomu máme mnoho možností, jak takové maso zpracovat a co z něj uvařit. Lze ho grilovat, péct, dusit, vařit, smažit i nakládat. Přinášíme několik nápadů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký oběd uvařit z krůtího masa
Jestli máte před sebou krůtu nebo krocana, poznáte jen velmi těžko. Krocan bývá větší a jeho maso je nepatrně tužší. Rozdíl je ale opravdu minimální.
- Čím jiným začít, než oblíbenými řízky. Na ty vyberte buď prsa nebo stehna. Řízky obalte v klasickém trojobalu, v těstíčku nebo cornflakes. Každá z variant bude chutnat báječně.
- Pečená krůta je nenáročným obědem, který stačí jen průběžně podlévat. S největší pravděpodobností se vám krůta nevejde do trouby celá a tak bude třeba ji nejprve naporcovat podle potřeby.
- Krůtí stehna můžeme vykostit a pokrájet na větší kusy. Když je upečeme a přidáme k nim špenát nebo zelí a houskový či bramborový knedlík, budeme mít báječný oběd, který korunujeme masovou šťávou udělanou z výpeku.
- Krůtí kosti jsou perfektní do polévky. Uvaříme z nich kvalitní vývar, ze kterého snadno připravíme silnou a zdravou polévku.
- Odřezky masa báječně využijeme na karbanátky nebo sekanou. Stačí je semlít na mlýnku a přidat zbývající suroviny.
- Krůtí maso pokrájené na kostičky krátce podusíme, šťávu zahustíme. Přidáme rýži a rychlý a snadný oběd můžeme podávat.
Koupí krůtího masa rozhodně neprohloupíte a využijete ho do posledního zbytku. S masem se hezky pracuje, není prorostlé sádlem ani potažené blánami. Je naprosto univerzální a velmi chutné. Navíc je také rychle hotové, takže nemusíte trávit hodiny u plotny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře