Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Porcování kuřete či obírání masa není pro každého jednoduchou záležitostí.
Zdroj: mdjaff / Freepik

Existuje několik metod a triků, které můžeme k obrání masa z drůbeže využít. Většinou se ovšem jedná o zdlouhavé způsoby, během nichž nám kuře či kachna vystydne a my si tak pokrm nevychutnáme ihned po jeho upečení. Uživatelka TikToku ovšem ukázala, jak na věc snadno a rychle.

Zdržování s kostmi

Znáte to, upečete kuře, nebo si ho přinesete teplé ze supermarketu či stánku, kde ho prodávají grilované a nechce se vám ho obírat. Nejraději byste hned konzumovali dokonale připravené maso, aniž byste se museli s čímkoliv zdržovat. Pokrm je ovšem horký a rukama se na něj téměř nedá sáhnout.

Minutová záležitost

Tiktokerka June Penny ovšem na sociální síti ukázala způsob, jak si v takový moment snadno poradit. Sama zprvu nevěřila, že by mohl fungovat, ale poté, co ho vyzkoušela, byla úplně nadšená.

Kuře, které si přinesla z obchodu jednoduše vložila do plastového sáčku se „zipem“, který zavřela. Poté upečenou drůbež několik sekund „masírovala“ až začaly kosti odpadávat od masa.

„Takže místo toho, abys vybíral kuře, prostě vyndáš kosti. To je naprosto úžasné,“ zhodnotila nadšená June trik, díky němuž měla během chvíle v pytlíku zvlášť kosti a chutné kuřecí maso.

@junepenny Rotisserie chicken hack #debonechicken in less than a minute. . #tiktokviral #tiktokmademedoit #chicken #carcass #costco #foodhack ♬ original sound - It’s June Penny

Vykostění po vychladnutí

Pokud však chcete použít maso z pečeného kuřete třeba do rizota, salátu podle tohoto receptu nebo sendviče (jak na něj se dozvíte zde), nemusíte na nic spěchat.

V takovém případě počkáte, až drůbež trochu vychladne, což obvykle trvá asi 10-20 minut. Odstraňte kůži, což zjednoduší přístup k masu. Poté oddělte stehna a křídla.

Když se dostanete k prsům, můžete ideálně plochým nožem maso odříznout podél hrudní kosti. Pro menší kousky může být praktická vidlička, se kterou „vytáhnete“ maso z těžko dostupných míst.

Náš tip: Pokud máte rádi pečené kuře, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu vytvořit vynikající s nádivkou:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více