Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku

Nulinka2 Kuchařka:

Doba přípravy: 90 min PT1H30M 4 porce Drůbeží maso 8 názorů

512

Suroviny

2 krůtí stehna s kostí o váze celkem 1 kg
3 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu nebo lžičku sušeného
4–5 stroužků česneku na plátky
sůl
pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo marinovat. Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc.

  2. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Maso vložte do pekáčku, překryjte alobalem a dejte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžete případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo.

  3. Po půlhodině vpíchněte do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abyste zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujte v pečení. Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvyšte a sundejte alobal.

  4. Hotové maso nechte asi deset minut odpočívat, pak nakrájejte na porce (odstraňte tenké kůstky a šlachy) a podávejte. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou nebo zelí s brambory,či knedlíkem.

Poznámka

Čerpala jsem z receptů Apetit,hledala jsem vhodnou přípravu půlky krůty po Vánocích.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo