Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.

Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.

Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem

Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.

  • Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
  • Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
  • Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
  • Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Jestli máte krůtí maso v lednici, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu třeba tento chutný krůtí perkelt. Do komentářů nám pak napište, jak zpracováváte krůtí maso vy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více