Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.

Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.

Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem

Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.

  • Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
  • Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
  • Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
  • Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Jestli máte krůtí maso v lednici, vyzkoušejte podle našeho videoreceptu třeba tento chutný krůtí perkelt. Do komentářů nám pak napište, jak zpracováváte krůtí maso vy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více