Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit omáčku z výpeku? Pět kroků pro jemnou omáčku, která je plná chuti
Zdroj: Toprecepty.cz

Omáčka z výpeku je skvělým doplňkem k podávanému jídlu. Je plná chuti a na talíři krásně vypadá. Bez omáčky působí minutkový oběd nedotaženě, něco mu chybí. Když však vykouzlíte chutnou omáčku, jídlo tím pozvednete na vyšší úroveň.

Příprava omáčky z výpeku musí být rychlá, aby nevychladlo maso. Je také žádoucí mít připečené maso na pánvi, proto pokud plánujete tuto omáčku, sáhněte raději po obyčejné pánvi, než po té nepřilnavé. Tentokrát to bude ku prospěchu věci.

Jak připravit omáčku z výpeku

Ať už jste maso smažili na pánvi nebo pekli v troubě, postup pro tuto omáčku bude stejný.

  1. Po osmažení či upečení masa, maso vyjměte a dejte stranou.
  2. Pokud máte šťávu z masa příliš řídkou, přiveďte ji k varu a zredukujte na potřebnou konzistenci.
  3. Pokud máte naopak šťávy málo, dolijte do pánve vývar, víno nebo třeba ovocný džus a povařte. Šťáva tím zhoustne.
  4. Pokud se vám stane, že omáčka bude moc hustá, odstavte ji z plotny a vmíchejte máslo. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vznikne vám krásně hebká omáčka. Pozor, po přidání másla ji už nesmíte znovu vařit.
  5. Omáčku můžete také zjemnit přidáním smetany.
Následující recept si přímo říká o dochucení omáčkou z výpeku. Zkuste si hovězí plátky připravit, rozhodně neuděláte chybu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více