Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Cizrna, oblíbená luštěnina, skvěle zasytí a má široké uplatnění v kuchyni
Luštěniny patří mezi potraviny, které nemají vysoký obsah kalorií a zároveň mají tu úžasnou vlastnost, že jídla z nich jsou vydatná a skvěle nás zasytí. Jednou z nejoblíbenějších luštěnin na světě je právě cizrna. Jak ji zařadit do našeho jídelníčku?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky z cizrny
Cizrnová pomazánka je výborným a zdravým základem snídaně, večeře i svačiny do školy, do práce či na výlet. Podáváme ji nejlépe s celozrnným pečivem, toasty, obilnými plackami nebo vaflemi. Doplníme ji syrovou zeleninou.
Cizrnové polévky
Polévky jsou úžasná jídla. V chladných dnech zahřejí, ale i po zbytek roku mají velký význam. Dodávají nám potřebné tekutiny a pokud uvaříme vydatnou hustou polévku, pak nám postačí i jako hlavní chod. Doplnit ji stačí o chutné pečivo.
Hlavní jídla s cizrnou
Cizrna se hodí do řady hlavních jídel. Je výborným doplněním salátů - díky ní se stává lehký zeleninový salát sytícím jídlem. Cizrnu a zeleninu můžeme kombinovat i s různými obilninami jako je bulgur, rýže či kuskus. A co takhle zkusit uvařit cizrnu na paprice?
Jak správně udělat hummus
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Listová zelenina patří do pestré řady druhů zeleniny s jemnou nebo výraznější chutí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře