Celozrnné pečivo

Boubelinda Kuchařka:

Domácí pekárna 22 názorů

511

Suroviny

200 ml vody
1 střední syrovou bramboru nastrouhat najemno
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200 g celozrnné pšeničné mouky
50 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu hrst slunečnicových semínek
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí.

  2. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky.

  3. Po vykynutí, vytvarujeme pečivo a necháme na plechu kynout ještě 40 minut.

  4. Pečivo pomažeme vajíčkem, mlékem nebo vodou a posypeme semínky.

  5. Dáme péct na 220°C asi 20 minutek.

Poznámka

Je možno přidat také oblíbené koření např. vegetu.

Výborné je taky udělat rohlíky a zabalit do nich anglickou slaninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné pečivo

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Naprosto super,... jen se po nich zaprášilo, díky.:-p

    Odpovědět

  • gumicka77 gumicka77

    Kolik kusů je z uvedené dávky?

    Odpovědět

  • Bibča Bibča(neregistrovaná)

    Pečou se mi v troubě a voní mi nádherně celej byteček :yes: Už se na ně moc těším. Doufám,že budou chutnat stejně tak užasně jako skvěle voní. Takže posílám :yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    MATEBAR: určitě, ale nechala bych to déle kynout a 1/2 kostky droždí.;-)

    Odpovědět

  • MATEBAR MATEBAR

    Houtičky vypadjí skvěle...:-p určitě vyzkouším:yes: , mám jen malý dotaz..když nemám domácí pekárnu,tak můžu postupovat klasickým způspobem,jak jsem zvyklá,když dělám něco z kynutého těsta..?:-8 děkuji:-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Zrovna vyzkoušeno - ochutnáno rovnou z trouby, ňam:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    tééda Bilkovai vypadají moc nádherně. Dobrá obměna. Taky vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vyzkoušeno a vynikající:-K:-K:-K Udělala jsem takové mini bagetky a do zářezů jsem dala uzené. Dobrůtka. Děkuji za recept a budu opakovat častěji. Dovolila jsem si přidat foto;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To musím vyzkoušet.....za 5:yes::-K

    Odpovědět

  • Arletka Arletka(neregistrovaná)

    jsou moc dobré... budou dnes k večeři.. pokud se mi to podaří tak přidám fotečku...

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Jsou velice dobré, kypré. Přidávám fotku. Nedělala jsem naposled. Posílám bod.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    :-D:-D:-)) To jsem strašně ráda Mirco75, že chutnali. Já si je peču jen pro sebe, protože ten můj je nerad ani kupované (jenomže je ani neochutnal:-/) :-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Boubelindo:-)tak si představ že jsme je snědli k večeři všechny:-8(jednu jsem si schovala k snídani;-)) a ještě jsem dostala od muže vynadáno;-):-D že ho nutím k obžerství a že se nemůže ani pohnout jak je najedený:-D:-D.Já a nutit?Kolik si toho vzal,tolik si vzal,né?;-)Dělala jsem k nim sýrovou pomazánku s vajíčkem a šunkou a i ta zmizela jak když luskne,tak jsem moc ráda že všem chutnalo:-p.A něco ti prozradím,ale pššš ať to neslyší-je to poprvé co můj manžel snědl celozrnné pečivo a ještě mu chutnalo:-p:-p(kupované nejí).Tak je jasné že je v oblíbených(tvé pečivo i můj muž:-D:-D) a také je jasná boďka:yes: a všem doporučuji.Lze zadělat i bez pečky;-):-).

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Jejej Mirco75 ty jsou pěkné, ale koukám, že je budu také mazat vajíčkem, jsou takové hezčí. Díky za fotečky.;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    A jsou tam:-),ještě za horka;-):-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo