Hovězí roštěná
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,34 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem dáme hladkou mouku a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby vznikla omáčka. Můžeme mouku ale klasicky ve vodě rozšlehat nebo rozkvedlat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2015 09:41
8. 2. 2015 13:39
13. 1. 2014 19:38
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel)
A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...
13. 1. 2014 13:16
12. 12. 2013 13:40
5. 11. 2013 16:46
3. 9. 2013 12:08
4. 4. 2013 08:59
10. 3. 2013 12:56
9. 1. 2013 20:43
1. 1. 2013 16:08
23. 11. 2012 15:16
27. 10. 2012 23:14
20. 7. 2012 15:11
20. 7. 2012 15:08
Masox v hovězí roštěné mi připadá jako jídlo ze závodky. Podle mně tam nemá co dělat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 4 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česká klasika: Na hovězí roštěnou na česneku stačí jen 3 hlavní ingredience a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná božsky
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovězí roštěná hovězí roštěnky roštěná roštěná recept hovězí roštěná recept roštěnky z hovězího masa hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recepty hovězí roštěnka recept na roštěnou roštěná hovězí rostenky recept rostena z hoveziho recepty hovězí maso roštěná recept na hovězí roštěnou rostenka recept recepty hovezi rostenka hovězí roštěnky recept recept hovězí roštěná recept roštěná
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, hořčice plnotučná, vývar masový, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, voda
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
39 názorů