Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná na česneku

Hovězí roštěná na česneku je další česká klasika, kterou nejčastěji servírujeme se špenátem a bramborovým knedlíkem. Máme pro vás jednoduchý recept na měkké maso se šťávičkou, které při hezkém servisu obstojí i na svátečním stole.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

17. 2. 2008 13:34

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota9 293 kJ / 2 221 kcal
Bílkoviny172,78 g
Tuky165,71 g
Vláknina0,84 g
Cholesterol615 mg
Sodík448 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy9,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme se špenátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Ivan

2. 8. 2015 00:00

Milan: dekuji Vam za odvahu privest recept na spravnou kolej. Neveril jsem vlastnim ocim jake nehorazne blbboviny dokazi lide zplodit a navic se i odvazi to publikovat. Blba basnicka se nemusi libit nikomu ale nikoho to nestoji cas a penize za potraviny. Rostena neni zrovna levne maso (ani zde v USA). Zabrousil jsem na ceske recpty protoze maji spravne omacky a tradicni postupy. Ale vidim ze tady posledni dobou publikuji osoby, kterym bych nesveril uvarit caj. (pokud bych v nem nechtel barvit velikonocni vejce).

roman čierny

18. 4. 2015 18:01

Milan: mate naprosto pravdu:yes:

Milan

12. 2. 2015 12:34

Tohle je skutečně neuvěřitelné!! Pokud chcete svůj pokrm prezentovat, změňte název třeba na "Hovězí plátek v mastné žluté vodě s kousky cibule". Proboha pokud někdo vaří Hovězí roštěnou na česneku, musí nejprve vědět, jak se to dělá. Váš výtvor na másle, bez špetky koření musí chutnat neuvěřitelně a v restauraci bych to kuchaři asi hodil na hlavu. Roky a roky má toto jídlo základní postup přípravy a druhu koření bez kterého se to neobejde.
U hovězího masa a přípravy omáček zapomeňte na máslo. Základ je vždy na sádle nebo uzeném špeku. Pokud chcete vařit "dietně" tento pokrm vynechte. Maso se naklepe, osolí, opepří a posype hladkou moukou. Pak se orestuje. Po vyjmutí se na tuku osmaží cibule do zlatova se třetinou česneku, na to se vloží maso. Potom cca 25 min trvá, než se postupným odsmažováním rozpustí cibule a vznikne hnědá hustá omáčka. Přidá se druhá třetina česneku, podlije se vývarem a dusíme maso do měkka. Když je maso měkké přidáme poslední třetinu česneku, lžičku Wonchestru a dovaříme ta 10 min. Omáčka je tmavě hnědá, střední konzistence bez náznaku oddělování tuku od základu. Omáčku lze případně dohustit lžící tmavé jíšky.

rk

8. 2. 2015 14:33

Gába:
Myslím,že je uplně fuk kdo vymyslel recept.Ani Kluci v akci nejsou vynálezci:-)) .Jde o šikovnost kuchaře,ne receptu.Pokud se někomu jidlo podařilo tak to dá do receptů ostatním pro inspiraci.Tak bych to viděla i tady.když se Vám něco podaří,ráda se jistě také podělíte a nebudete pátrat jestli to už někdo nevymyslel před Vámi.;-)

miluše

13. 3. 2014 05:22

Tekhle dělám roštěnou už několik let.To kluci v akci byli ještě na houbách.:-D:-D

Katerina Valigurova

8. 12. 2013 13:16

mňamka :-)

Majka8

21. 1. 2013 12:22

Vůbec mně nevadí,že recept je opsán,proč to tu řešíte?Hlavně že je to mňamka a už vařím,doufám,že bude pochvala i doma od rodiny.Určitě dochutím nakonec česnekem,ten máme rádi,špenát uvařím,sehnala jsem baby špenát,ještě jsem nikdy s lístečků nedělala,tak se snad zadaří:-D

Gába

3. 8. 2012 18:01

Dobrý den,
tak jsem hledala recept na roštěnou a narazila jsem i na tento. Jen chci říci, že to určitě nebude recept z vlastní hlavy, protože přesně takto je recept uveden na stránkách KLUCI V AKCI. Ani se autor nenamáhal změnit formulaci receptu ;-)
Tak jen aby tu bylo všem jasno a nehodnotila se šikovnost autora, když on autorem receptu není:-/
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/207562221900031/?deid=1137&recept=353
...ale teď jsem si všimla, že už to tu někdo napsal, že to je opsané ;-)

JitkaR

17. 7. 2012 12:17

ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším :-)

Dondice

4. 7. 2011 15:44

Dnes vařím k večeři tak snad jídlo bude obdivováno ale už jen dle vůně vynikající.:-D

HankaPu

28. 3. 2011 15:52

Tuhle klasiku máme moc rádi:yes::yes: +

Haňulinka

21. 8. 2010 12:48

Úžasné,dlouho jsem hledala recept,který by chutnal stejně jako od táty,našla jsem ho a děkuji:-K

Dee.Dasa

8. 7. 2010 02:49

Vcera bylo k obedu i se spenatem ... bylo to naprosto vyborne, nic jsem nemusela pridavat, dochucovat... Veliky bodik uz je tam !!!! :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ivana79

29. 3. 2010 09:50

Včera bolo k obedu,trochu som to ešte ochutila horčicou a vegetou,zdalo sa mi to dosť nevýrazné,ale to maslo tam spravilo výbornú,jemnú chuť,tak z toho nakoniec vyšiel parádny obed:-p:yes:Pridala som pár šampiónov.

Ivana

19. 1. 2010 18:50

Plátky jsem trošku popepřila,malinko přisolila omáčku,přidala víc česneku.Podávala se špenátem a br.knedlíkem.Omáčka byla úžasná.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: roštěná recept pohlreich roštěná recept rostenky z hoveziho masa roštěná z hovězího masa roštěná hovězí stroganoff kluci v akci hovězí roštěnky hovězí maso recepty znojemská hovězí pečeně pohlreich hovězí roštěnky kluci v akci pečené hovězí maso na česneku roštěná recepty roštěnky na česneku recept roštěná hovězí maso na česneku se špenátem roštěná pečená v troubě recepty rostena vídeňská roštěná kluci v akci recept na roštěnou roštěnky z hovězího masa pohlreich

Suroviny: roštěnec hovězí vysoký, česnek, cibule, olej, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná na česneku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PYl