Hovězí roštěná na česneku

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 21 názorů

Hovězí roštěná na česneku
515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

800 g hovězího vysokého roštěnce
4 stroužky česneku
1/2 cibule
50 ml oleje
100 g másla
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou.

  2. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla.

  3. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme máslem.

Poznámka

Podáváme se špěnátem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 355 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roštěná na česneku

  • Ivan Ivan(neregistrovaný)

    Milan: dekuji Vam za odvahu privest recept na spravnou kolej. Neveril jsem vlastnim ocim jake nehorazne blbboviny dokazi lide zplodit a navic se i odvazi to publikovat. Blba basnicka se nemusi libit nikomu ale nikoho to nestoji cas a penize za potraviny. Rostena neni zrovna levne maso (ani zde v USA). Zabrousil jsem na ceske recpty protoze maji spravne omacky a tradicni postupy. Ale vidim ze tady posledni dobou publikuji osoby, kterym bych nesveril uvarit caj. (pokud bych v nem nechtel barvit velikonocni vejce).

    Odpovědět

  • roman čierny roman čierny(neregistrovaný)

    Milan: mate naprosto pravdu:yes:

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Tohle je skutečně neuvěřitelné!! Pokud chcete svůj pokrm prezentovat, změňte název třeba na "Hovězí plátek v mastné žluté vodě s kousky cibule". Proboha pokud někdo vaří Hovězí roštěnou na česneku, musí nejprve vědět, jak se to dělá. Váš výtvor na másle, bez špetky koření musí chutnat neuvěřitelně a v restauraci bych to kuchaři asi hodil na hlavu. Roky a roky má toto jídlo základní postup přípravy a druhu koření bez kterého se to neobejde.
    U hovězího masa a přípravy omáček zapomeňte na máslo. Základ je vždy na sádle nebo uzeném špeku. Pokud chcete vařit "dietně" tento pokrm vynechte. Maso se naklepe, osolí, opepří a posype hladkou moukou. Pak se orestuje. Po vyjmutí se na tuku osmaží cibule do zlatova se třetinou česneku, na to se vloží maso. Potom cca 25 min trvá, než se postupným odsmažováním rozpustí cibule a vznikne hnědá hustá omáčka. Přidá se druhá třetina česneku, podlije se vývarem a dusíme maso do měkka. Když je maso měkké přidáme poslední třetinu česneku, lžičku Wonchestru a dovaříme ta 10 min. Omáčka je tmavě hnědá, střední konzistence bez náznaku oddělování tuku od základu. Omáčku lze případně dohustit lžící tmavé jíšky.

    Odpovědět

  • rk rk(neregistrovaný)

    Gába:
    Myslím,že je uplně fuk kdo vymyslel recept.Ani Kluci v akci nejsou vynálezci:-)) .Jde o šikovnost kuchaře,ne receptu.Pokud se někomu jidlo podařilo tak to dá do receptů ostatním pro inspiraci.Tak bych to viděla i tady.když se Vám něco podaří,ráda se jistě také podělíte a nebudete pátrat jestli to už někdo nevymyslel před Vámi.;-)

    Odpovědět

  • miluše miluše(neregistrovaný)

    Tekhle dělám roštěnou už několik let.To kluci v akci byli ještě na houbách.:-D:-D

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    mňamka :-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Vůbec mně nevadí,že recept je opsán,proč to tu řešíte?Hlavně že je to mňamka a už vařím,doufám,že bude pochvala i doma od rodiny.Určitě dochutím nakonec česnekem,ten máme rádi,špenát uvařím,sehnala jsem baby špenát,ještě jsem nikdy s lístečků nedělala,tak se snad zadaří:-D

    Odpovědět

  • Gába Gába(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    tak jsem hledala recept na roštěnou a narazila jsem i na tento. Jen chci říci, že to určitě nebude recept z vlastní hlavy, protože přesně takto je recept uveden na stránkách KLUCI V AKCI. Ani se autor nenamáhal změnit formulaci receptu ;-)
    Tak jen aby tu bylo všem jasno a nehodnotila se šikovnost autora, když on autorem receptu není:-/
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/207562221900031/?deid=1137&recept=353
    ...ale teď jsem si všimla, že už to tu někdo napsal, že to je opsané ;-)

    Odpovědět

  • JitkaR JitkaR

    ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Dondice Dondice(neregistrovaný)

    Dnes vařím k večeři tak snad jídlo bude obdivováno ale už jen dle vůně vynikající.:-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tuhle klasiku máme moc rádi:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Haňulinka Haňulinka(neregistrovaná)

    Úžasné,dlouho jsem hledala recept,který by chutnal stejně jako od táty,našla jsem ho a děkuji:-K

    Odpovědět

  • Dee.Dasa Dee.Dasa

    Vcera bylo k obedu i se spenatem ... bylo to naprosto vyborne, nic jsem nemusela pridavat, dochucovat... Veliky bodik uz je tam !!!! :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Včera bolo k obedu,trochu som to ešte ochutila horčicou a vegetou,zdalo sa mi to dosť nevýrazné,ale to maslo tam spravilo výbornú,jemnú chuť,tak z toho nakoniec vyšiel parádny obed:-p:yes:Pridala som pár šampiónov.

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Plátky jsem trošku popepřila,malinko přisolila omáčku,přidala víc česneku.Podávala se špenátem a br.knedlíkem.Omáčka byla úžasná.:-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo