Roštěná ze sojových plátků

toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 4 názory

43

Suroviny

4 plátky sojového masa
1 kostka masoxu
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
špetka mleté papriky
kmín
kyselá okurka
3 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V šálku vařící vody rozpustíme kostku masoxu a sójové plátky vařícím bujonem zalijeme.

  2. Necháme 2 - 3 hodiny nasáknout.

  3. Na rozpálený tuk dáme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a osmažíme do červena. Přidáme lžičku mleté papriky a lžičku drceného kmínu.

  4. Osmahneme a vložíme okapané plátky sójového masa.

  5. Podlijeme bujonem, ve kterém jsme máčeli, přikryjeme a dusíme doměkka. Nesolíme.

  6. Kyselou okurku nakrájíme na kostičky a vhodíme do šťávy. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná ze sojových plátků

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Mám jinou variantu - vhodnější pro soj. maso: NIKDY ho nenamáčejte do bujonu. To je naprosto špatně. Zkuste pouze sůl a karí nebo sojovou omáčku. Ještě se dá sůl a karí a pak na již měkké, nacucané plátky kápnout sojovku (ale vyberte slušnou, sojové "maso" si to zaslouží, nikoli tu hrůznou náhražku za 13 korun. Pak lehce posypejte kukuřičným škrobem (např. gustin) a krátce opečte. Takhle se dají udělat i kapsy - to jen ostrým nožem prokrojíte plátek a naplníte - např. jako špan. ptáčky. Ty opékám až po naplnění.
    Jo a ty plátky vždy povařím (dejte je do vařící vody již s kořením a solí, jinak se neochutí), je to rychlejší než čekat, až se nacucají, vymačkám, prokrojím a plním, příp. pak zapeču v troubě, jsou chutnější. K tomuhle se fakt dají udělat i knedléky a omáčka z bešamelu jako k ptáčkům. Přeji vám dobrou chuť.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit, chutnal i příteli, který sojové maso nemá rád.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Když přidáte trošku hořčice, tak je to fakt skvělé ;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    sójové plátky jsem připravila jen pro sebe, ani bych neměla odvahu je podstrčit rodině:-)), v téhle úpravě nejsou plátky šikovně zamaskované a ani mě při ochutnání příliš neoslovily.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo