Roštěná ze sojových plátků

toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 4 názory

43

Suroviny

4 plátky sojového masa
1 kostka masoxu
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
špetka mleté papriky
kmín
kyselá okurka
3 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V šálku vařící vody rozpustíme kostku masoxu a sójové plátky vařícím bujonem zalijeme.

  2. Necháme 2 - 3 hodiny nasáknout.

  3. Na rozpálený tuk dáme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a osmažíme do červena. Přidáme lžičku mleté papriky a lžičku drceného kmínu.

  4. Osmahneme a vložíme okapané plátky sójového masa.

  5. Podlijeme bujonem, ve kterém jsme máčeli, přikryjeme a dusíme doměkka. Nesolíme.

  6. Kyselou okurku nakrájíme na kostičky a vhodíme do šťávy. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Roštěná ze sojových plátků

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Mám jinou variantu - vhodnější pro soj. maso: NIKDY ho nenamáčejte do bujonu. To je naprosto špatně. Zkuste pouze sůl a karí nebo sojovou omáčku. Ještě se dá sůl a karí a pak na již měkké, nacucané plátky kápnout sojovku (ale vyberte slušnou, sojové "maso" si to zaslouží, nikoli tu hrůznou náhražku za 13 korun. Pak lehce posypejte kukuřičným škrobem (např. gustin) a krátce opečte. Takhle se dají udělat i kapsy - to jen ostrým nožem prokrojíte plátek a naplníte - např. jako špan. ptáčky. Ty opékám až po naplnění.
    Jo a ty plátky vždy povařím (dejte je do vařící vody již s kořením a solí, jinak se neochutí), je to rychlejší než čekat, až se nacucají, vymačkám, prokrojím a plním, příp. pak zapeču v troubě, jsou chutnější. K tomuhle se fakt dají udělat i knedléky a omáčka z bešamelu jako k ptáčkům. Přeji vám dobrou chuť.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit, chutnal i příteli, který sojové maso nemá rád.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Když přidáte trošku hořčice, tak je to fakt skvělé ;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    sójové plátky jsem připravila jen pro sebe, ani bych neměla odvahu je podstrčit rodině:-)), v téhle úpravě nejsou plátky šikovně zamaskované a ani mě při ochutnání příliš neoslovily.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tempech tempech recept toprecept recepty ze sójového masa jak připravit sojové maso recepty na jídla ze sojového masa jak naložit sojové maso vypecky ze sojoveho masa co je tempech co to je tempech rostena ze sojoveho masa sojové maso recepty dieta tempech recepty sojové maso složení jidla ze sojoveho masa tenpech recept na roštěnou recepty tempech sojové maso a dieta saitan

Zapomněl/a jsem heslo