Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Gabina_I Kuchařka: Gabina_I

Doba přípravy: 30 4-6 porcí Hovězí maso 88 názorů

Suroviny

1 kg hovězí svíčková (může být i falešná nebo mladé hovězí zadní nejlépe od soukromníka)
1 PL oleje
2 žloutky
nadrobno nakrájená bílá cibule
1 PL hořčice
1 PL kečupu
špetka mletého bílého pepře
sůl dle chuti (my raději slanější)
česnek až na topinky
olej
chleba na topinky
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme, (můžeme i 2x) nebo můžeme maso naškrábat nožem, což je pracné ale nejlepší.

  2. Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a pouze žloutky bez bílku. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme.

  3. K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, oloupeme česnek a společně podáváme.

  4. S kořením nepřehánějte, ať neztratíme chuť masa!!!
    Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.

Poznámka

Česnek dáváme na topinky. Kdo se bojí tasemnice, má strach a musí mít maso tepelně upravené, tento recept vás asi nenadchne...je zbytečné spekulovat s někým, kdo miluje tatarák, o tasemnici :-)

Děkuji za pochopení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 641 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

  • jana fenglová jana fenglová(neregistrovaný)

    excellent:-p

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I(autorka receptu)

    Martin: každý ať si dá co má rád...

    Odpovědět

  • casino casino

    Martin:
    Dobrý odkaz:yes:
    Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice :-))
    Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
    No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel":-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
    Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
    http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    a nebo může vypada i takto :-) https://www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    ...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek :yes:

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super

    Odpovědět

  • meky meky(neregistrovaný)

    iva a jardaaa neumi nic.

    Odpovědět

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.

    Odpovědět

  • eli eli(neregistrovaný)

    výborný recept!:yes: moc jsme si pochtnali, skvělééééé...:-)

    Odpovědět

  • Petr M. Petr M.

    jenom ne maggi - Worcestershire sauce aneb "Worčestrová omáčka" bude lepsi volba:) Pravdou je, ze nekdy mene chuti je lepe a pridat drceny kmin a papriku je vazne zbytecne. Dalsi veci je, ze idealni tataracek je skrabany. 2-3x mleti maso zmeni v pastu.

    Odpovědět

  • senky senky

    magdalenka::yes::yes::-D:-D už se bavím:-D


    Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    U nás je pesnička: "Keď tomu veríš, tak nedaj si to vziať."
    Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.:-D)

    Odpovědět

  • maris maris

    Evina:o původu názvu se jen spekuluje, ale totální nesmysl je Tvé zdůvodnění, doufám, že si tady z nás děláš jen legraci a nemyslíš to vážně;-):-))

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak tatarak priprava tatarský jak se dělá tatarák tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept

Zapomněl/a jsem heslo