Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

28. 10. 2009 11:37

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota6 635 kJ / 1 586 kcal
Bílkoviny211,56 g
Tuky77,50 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol876 mg
Sodík895 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy10,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Česnek dáváme na topinky. Kdo se bojí tasemnice, má strach a musí mít maso tepelně upravené, tento recept vás asi nenadchne...je zbytečné diskutovat s někým, kdo miluje tatarák, o tasemnici :-)

Děkuji za pochopení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

jana fenglová

3. 8. 2016 19:42

excellent:-p

Pepa

21. 10. 2015 14:24

Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.

Gabina_I

9. 10. 2015 10:39

Martin: každý ať si dá co má rád...

casino

6. 10. 2015 18:22

Martin:
Dobrý odkaz:yes:
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice :-))
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel":-D:-D:-D

Martin

6. 10. 2015 16:12

Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...

Lenka

25. 6. 2014 14:37

a nebo může vypada i takto :-) www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

casino

30. 11. 2013 22:44

...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek :yes:

pohlreich

30. 11. 2013 21:03

spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super

meky

30. 11. 2013 20:53

iva a jardaaa neumi nic.

Mirek

30. 11. 2013 14:38

Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.

eli

1. 9. 2013 07:44

výborný recept!:yes: moc jsme si pochtnali, skvělééééé...:-)

Petr M.

26. 8. 2013 15:32

jenom ne maggi - Worcestershire sauce aneb "Worčestrová omáčka" bude lepsi volba:) Pravdou je, ze nekdy mene chuti je lepe a pridat drceny kmin a papriku je vazne zbytecne. Dalsi veci je, ze idealni tataracek je skrabany. 2-3x mleti maso zmeni v pastu.

senky

22. 3. 2013 09:58

magdalenka::yes::yes::-D:-D už se bavím:-D


Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne:-D:-D:-D:-D

magdalenka

22. 3. 2013 08:56

U nás je pesnička: "Keď tomu veríš, tak nedaj si to vziať."
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.:-D)

maris

22. 3. 2013 08:50

Evina:o původu názvu se jen spekuluje, ale totální nesmysl je Tvé zdůvodnění, doufám, že si tady z nás děláš jen legraci a nemyslíš to vážně;-):-))

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept

Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg