Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek dáváme na topinky. Kdo se bojí tasemnice, má strach a musí mít maso tepelně upravené, tento recept vás asi nenadchne...je zbytečné diskutovat s někým, kdo miluje tatarák, o tasemnici :-)
Děkuji za pochopení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2021 22:33
Tataráček milujeme..foto jako důkaz..
3. 8. 2016 19:42
excellent
21. 10. 2015 14:24
Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.
9. 10. 2015 10:39
Martin: každý ať si dá co má rád...
6. 10. 2015 18:22
Martin:
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
6. 10. 2015 16:12
Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
25. 6. 2014 14:37
a nebo může vypada i takto www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo
30. 11. 2013 22:44
...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek
30. 11. 2013 21:03
spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super
30. 11. 2013 20:53
iva a jardaaa neumi nic.
30. 11. 2013 14:38
Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.
1. 9. 2013 07:44
výborný recept! moc jsme si pochtnali, skvělééééé...
26. 8. 2013 15:32
jenom ne maggi - Worcestershire sauce aneb "Worčestrová omáčka" bude lepsi volba:) Pravdou je, ze nekdy mene chuti je lepe a pridat drceny kmin a papriku je vazne zbytecne. Dalsi veci je, ze idealni tataracek je skrabany. 2-3x mleti maso zmeni v pastu.
22. 3. 2013 09:58
magdalenka: už se bavím
Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne
22. 3. 2013 08:56
U nás je pesnička: "Keď tomu veríš, tak nedaj si to vziať."
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborová roláda s mletým uzeným masem
Přidáno před 3 hodinami

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 23 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno 2. 7. 2022 08:16
Právě bylo uvařeno:

Vepřenky z trouby
uvařil/a Mariis
před 22 sekundami

Rybízová bublanina-jednoduchá
uvařil/a Adrienkaaa
před 1 hodinou

Králík na pepři (podle srnčího)
uvařil/a Svatka1
před 1 hodinou

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Grebo3
před 1 hodinou

Pečená švestková povidla
uvařil/a macmic
před 1 hodinou

Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
uvařil/a Denade
před 2 hodinami

Krupicovo-pudinkový letní dort
uvařil/a lidunka76
před 6 hodinami

Bramborová kaše nedokonalá, zato super dietní
uvařil/a nicoletee77
před 6 hodinami

Žampiony v koulích z mletého masa
uvařil/a Mariis
před 6 hodinami

Boloňské špagety
uvařil/a Ajka2020
před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept
Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
89 názorů