Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek dáváme na topinky. Kdo se bojí tasemnice, má strach a musí mít maso tepelně upravené, tento recept vás asi nenadchne...je zbytečné diskutovat s někým, kdo miluje tatarák, o tasemnici :-)
Děkuji za pochopení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2023 18:39
20. 11. 2021 22:33

3. 8. 2016 19:42

21. 10. 2015 14:24
9. 10. 2015 10:39
6. 10. 2015 18:22
Dobrý odkaz

Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice

Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"



6. 10. 2015 16:12
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
25. 6. 2014 14:37

30. 11. 2013 22:44

30. 11. 2013 21:03
30. 11. 2013 20:53
30. 11. 2013 14:38
1. 9. 2013 07:44


26. 8. 2013 15:32
22. 3. 2013 09:58





Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne




Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Citronové řezy s kokosovým krémem
Přidáno před 2 hodinami

Vepřové maso s bambusovými výhonky
Přidáno před 16 hodinami

Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Přidáno před 19 hodinami

Krůtí řízky marinované v jogurtu, obalené v kukuřičné strouhance
Přidáno 26. 3. 2023 10:54

Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Přidáno 26. 3. 2023 04:40

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno 25. 3. 2023 16:59
Právě bylo uvařeno:

Výborné kynuté těsto
uvařil/a dasa.fie@volny.cz
před 58 minutami

Bílkový chlebíček I.
uvařil/a Panova
před 1 hodinou

Kuře na divoko
uvařil/a MamkaTerka
před 2 hodinami

Linecký koláč s marmeládou
uvařil/a Marcela0123
před 3 hodinami

Linecký mřížkový koláč
uvařil/a Marcela0123
před 4 hodinami

Drobenkový tvarohový koláč
uvařil/a Lenkavackova
před 4 hodinami


Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
uvařil/a luckos
před 14 hodinami

Pečená drůbeží játra
uvařil/a luckos
před 14 hodinami

Rychlá ovesná polévka s houbami
uvařil/a luckos
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarák recept tatarák příprava tataráku recept na tatarák tatarák pohlreich tatarák recept pohlreich recept tatarak tatarák z mleteho masa příprava tataráku recept příprava tatarského bifteku tatarak z prave svickove recept recepty tatarák jak udelat tatarak jak se dělá tatarák tatarak priprava tatarský tatrský biftek jak připravit tatarák recepty na tatarak biftek recept
Suroviny: svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
90 názorů