Roštěnky

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 11 názorů

54

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
1 lžíce sádla
sůl
pepř
1 menší cibule
truchu hladké mouky
4 větší brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na okraji nakrojíme, osolíme je, opepříme a poprášíme moukou. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme, až zezlátnou.

  2. Pak je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor. Za občasného podlévání brambor šťávou dusíme přikryté doměkka.

Poznámka

Příloha: saláty nebo dušená zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěnky

  • věrka80 věrka80(neregistrovaný)

    Králík a na DNU svinstvo? Tak to také zírám.... :-O Zvěřina to jo ale králík....
    Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortík :-) FAKT!!!!
    Tak vaření zdar ;-):-p

    Odpovědět

  • =D =D(neregistrovaný)

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jé maris, to je fajn vědět, že to není jen mýma rukama, fakt!:-)):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Roštěnka na minutku - to je sázka do loterie. Už se mi několikrát stalo, že i když jsem ji měla naloženou dost dlouho, tak byla tvrdá jak podrážka a musela jsem ji místo minutky podusit a jindy byla bezvadná. Fakt záleží moc na mase.;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    omlouvám se, za překlepy!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Oldo, pokazit se dá hodně. Ne vždy se podaří zakoupit roštěnku z mladého býka i v restauraci(osobní zkušenost) a pak se dějí zázraky. My, abycho mi hostům mohli dělat, jako minutku, museli ji mít aspoň 2 dny naloženou v oleji a pak to šlo, ale vysvětlujte to případné hygieně, nesmí to být naloženo!:-/ A z toho super, roštěnka jedna báseň, bez problémů, měkká. Jo a slyšel tady z vás holky, když je řeč o dně, že i králík je na tu nemoc svinstvo? Já byla úplně v šoku!:-O

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    No, baby QQQ, co se dá na roštěnkách pokazit? Když maso necháte 10dní v lednici, nezačnete s obědem za 5minut dvanáct, tak nač ten řeč?Q U mne patří klasické roštěnky (pouze pepř, občas i slza hořčice a sem tam dovolím česneku aby na nich spočinul) mezi TOP TEN QQQ. Dělám je po tuctech na pak už jenom vyndávám z mrazáku; mohl bych je denně! (ale dna je prevít, že QQ)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tu som tu som......mala som na navstevu priatelku s rodinou a davala som do poriadku kuchynu:-p
    takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*;-)tak som ho prdla tiez do tej omacky. co sa tyka tych zemiakov, tak vyzeraju lepsie ako chutia...dala som ich hned od zaciatku spolu s maskom, ale tentokrat bolo mimoriadne rychle urobene a akokeby nestihli nasiaknut tu masovu stavu, poliala som ich trochu maslovym sosom a okamzite sa ich chut vylepsila...nabuduce tie zemiaky rozkrojim na polovicku.
    dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso:-*
    tak som rada, ze sa vam to paci damy

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No jo, vybusna umí, no:-D:-S

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Vypadají opravdu parádně:yes::yes::-D Mám na hovězí maso pech,zrovna dneska když jsem dělala guláš,tak bylo trochu tužší,tyhle roštěnky vypadají měkké i na fotce :-!:-!:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, vybusna a kde máš k tomu nějaký komentář?:-? Už ráno jsem se těšila, jak jsi psala, že to budeš vařit a popravdě, já roštěnku moc neumím, buď je tvrdá, nebo to fakt dělám blbě. Tak, jaké to bylo? Ty brambůrky v té šťávě vypadají supéér!:-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nejlepší přírodní hovězí roštěná top rec roštěná recept nejlepsi hovezi rostenky teleci roštěna hovězí roštěnky roštěnky jako minutka recept roštěná roštěnka minutka hovezi rostenka roštěnka jako minutka hovězí steak recept roštěnky naložené v hořčici jaké maso na roštěnou jaké maso na roštěnky nejlepší recepty hovezí roštenka roštěná recepty hovězí roštěná minutka recepty roštěná rostenky minutka

Zapomněl/a jsem heslo