Roštěnky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 11 názorů

54

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
1 lžíce sádla
sůl
pepř
1 menší cibule
truchu hladké mouky
4 větší brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na okraji nakrojíme, osolíme je, opepříme a poprášíme moukou. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme, až zezlátnou.

  2. Pak je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor. Za občasného podlévání brambor šťávou dusíme přikryté doměkka.

Poznámka

Příloha: saláty nebo dušená zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěnky

  • věrka80 věrka80

    Králík a na DNU svinstvo? Tak to také zírám.... :-O Zvěřina to jo ale králík....
    Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortík :-) FAKT!!!!
    Tak vaření zdar ;-):-p

    Odpovědět

  • =D =D

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jé maris, to je fajn vědět, že to není jen mýma rukama, fakt!:-)):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Roštěnka na minutku - to je sázka do loterie. Už se mi několikrát stalo, že i když jsem ji měla naloženou dost dlouho, tak byla tvrdá jak podrážka a musela jsem ji místo minutky podusit a jindy byla bezvadná. Fakt záleží moc na mase.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    omlouvám se, za překlepy!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Oldo, pokazit se dá hodně. Ne vždy se podaří zakoupit roštěnku z mladého býka i v restauraci(osobní zkušenost) a pak se dějí zázraky. My, abycho mi hostům mohli dělat, jako minutku, museli ji mít aspoň 2 dny naloženou v oleji a pak to šlo, ale vysvětlujte to případné hygieně, nesmí to být naloženo!:-/ A z toho super, roštěnka jedna báseň, bez problémů, měkká. Jo a slyšel tady z vás holky, když je řeč o dně, že i králík je na tu nemoc svinstvo? Já byla úplně v šoku!:-O

    Odpovědět

  • olda olda

    No, baby QQQ, co se dá na roštěnkách pokazit? Když maso necháte 10dní v lednici, nezačnete s obědem za 5minut dvanáct, tak nač ten řeč?Q U mne patří klasické roštěnky (pouze pepř, občas i slza hořčice a sem tam dovolím česneku aby na nich spočinul) mezi TOP TEN QQQ. Dělám je po tuctech na pak už jenom vyndávám z mrazáku; mohl bych je denně! (ale dna je prevít, že QQ)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tu som tu som......mala som na navstevu priatelku s rodinou a davala som do poriadku kuchynu:-p
    takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*;-)tak som ho prdla tiez do tej omacky. co sa tyka tych zemiakov, tak vyzeraju lepsie ako chutia...dala som ich hned od zaciatku spolu s maskom, ale tentokrat bolo mimoriadne rychle urobene a akokeby nestihli nasiaknut tu masovu stavu, poliala som ich trochu maslovym sosom a okamzite sa ich chut vylepsila...nabuduce tie zemiaky rozkrojim na polovicku.
    dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso:-*
    tak som rada, ze sa vam to paci damy

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No jo, vybusna umí, no:-D:-S

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Vypadají opravdu parádně:yes::yes::-D Mám na hovězí maso pech,zrovna dneska když jsem dělala guláš,tak bylo trochu tužší,tyhle roštěnky vypadají měkké i na fotce :-!:-!:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, vybusna a kde máš k tomu nějaký komentář?:-? Už ráno jsem se těšila, jak jsi psala, že to budeš vařit a popravdě, já roštěnku moc neumím, buď je tvrdá, nebo to fakt dělám blbě. Tak, jaké to bylo? Ty brambůrky v té šťávě vypadají supéér!:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo