

Roštěnky
Suroviny
- 4 plátky hovězí roštěné
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- 1 menší cibule
- truchu hladké mouky
- 4 větší brambory
Postup přípravy receptu
Roštěnky na okraji nakrojíme, osolíme je, opepříme a poprášíme moukou. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme, až zezlátnou.
Pak je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor. Za občasného podlévání brambor šťávou dusíme přikryté doměkka.
Poznámka od kuchařky
Příloha: saláty nebo dušená zelenina.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Roštěnky
-
Králík a na DNU svinstvo? Tak to také zírám....
Zvěřina to jo ale králík....
Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortíkFAKT!!!!
Tak vaření zdar -
-
Jé maris, to je fajn vědět, že to není jen mýma rukama, fakt!
-
Roštěnka na minutku - to je sázka do loterie. Už se mi několikrát stalo, že i když jsem ji měla naloženou dost dlouho, tak byla tvrdá jak podrážka a musela jsem ji místo minutky podusit a jindy byla bezvadná. Fakt záleží moc na mase.
-
omlouvám se, za překlepy!
-
Oldo, pokazit se dá hodně. Ne vždy se podaří zakoupit roštěnku z mladého býka i v restauraci(osobní zkušenost) a pak se dějí zázraky. My, abycho mi hostům mohli dělat, jako minutku, museli ji mít aspoň 2 dny naloženou v oleji a pak to šlo, ale vysvětlujte to případné hygieně, nesmí to být naloženo!
A z toho super, roštěnka jedna báseň, bez problémů, měkká. Jo a slyšel tady z vás holky, když je řeč o dně, že i králík je na tu nemoc svinstvo? Já byla úplně v šoku!
-
No, baby QQQ, co se dá na roštěnkách pokazit? Když maso necháte 10dní v lednici, nezačnete s obědem za 5minut dvanáct, tak nač ten řeč?Q U mne patří klasické roštěnky (pouze pepř, občas i slza hořčice a sem tam dovolím česneku aby na nich spočinul) mezi TOP TEN QQQ. Dělám je po tuctech na pak už jenom vyndávám z mrazáku; mohl bych je denně! (ale dna je prevít, že QQ)
-
tu som tu som......mala som na navstevu priatelku s rodinou a davala som do poriadku kuchynu
takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*tak som ho prdla tiez do tej omacky. co sa tyka tych zemiakov, tak vyzeraju lepsie ako chutia...dala som ich hned od zaciatku spolu s maskom, ale tentokrat bolo mimoriadne rychle urobene a akokeby nestihli nasiaknut tu masovu stavu, poliala som ich trochu maslovym sosom a okamzite sa ich chut vylepsila...nabuduce tie zemiaky rozkrojim na polovicku.
dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso
tak som rada, ze sa vam to paci damy -
No jo, vybusna umí, no
-
Vypadají opravdu parádně
Mám na hovězí maso pech,zrovna dneska když jsem dělala guláš,tak bylo trochu tužší,tyhle roštěnky vypadají měkké i na fotce
-
No, vybusna a kde máš k tomu nějaký komentář?
Už ráno jsem se těšila, jak jsi psala, že to budeš vařit a popravdě, já roštěnku moc neumím, buď je tvrdá, nebo to fakt dělám blbě. Tak, jaké to bylo? Ty brambůrky v té šťávě vypadají supéér!