Znojemská s hovězí roštěnou

teta.verca Kuchařka: teta.verca

Omáčky 9 názorů

Suroviny

hovězí roštěna
1 velká cibule
20-30 dkg anglické slaniny
hořčice
5 velkých okurek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky masa si osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany je hustě potřeme hořčicí. Na rozpálený olej dáme maso zatáhnout, nejprve stranu bez hořčice, až potom tu natřenou.
    Až je maso z obou stran zatáhnuté a hořčice je ve výpeku, zalijeme plátky masa vodou a dusíme pod pokličkou aspoň hodinu.

  2. Vedle na malé pánvičce si osmahneme cibuli a slaninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Z omáčky vyjmeme maso a přidáme slaninu s cibulí. Po chvíli přidáme i na kostičky nakrájené okurky (a kdo chce přidá i 1-2 lžíce vody z okurek).
    Omáčku necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem, můžeme trošku zahustit moukou s vodou.

  3. Maso vrátíme k omáčce a vše spolu prohřejeme. Servírujeme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 283 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemská s hovězí roštěnou

Tématické fráze: hovězí znojemská hovězí znojemská omáčka hovězí roštěná recept znojemská roštěná znojemská hovězí recept na znojemské hovězí maso znojemská omáčka z hovězího masa znojemská omáčka recept z hovězího masa hovězi po znojemsku znojemské hovězí znojemská hovězí omacka znojemská roštěná recept hovězí maso po znojemsku hovězí roštěná znojemska rostenka recept znojemská roštěnka hovězí znojemská recept znojemská omáčka znojemska recept roštěna

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít