Jihočeský oukrop
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a křupavý chléb osmažený na sádle dodá polévce tu správnou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 905 kJ / 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,18 g |
Tuky | 30,13 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: tato polévka vyhrála 1. místo v pořadu Receptář
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2016 16:24
9. 2. 2016 13:15
19. 2. 2012 16:59
19. 2. 2012 15:49
19. 2. 2012 15:26
14. 10. 2011 19:45
14. 10. 2011 19:38
13. 10. 2011 19:40
11. 10. 2011 17:40
11. 10. 2011 17:38
11. 10. 2011 13:42
11. 10. 2011 12:41
tohle se mi líbí, bodík k tobě pílí
11. 10. 2011 10:36
11. 10. 2011 10:19
11. 10. 2011 10:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 58 minutami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Další recepty
Tématické fráze: oukrop polevka oukrop oukrop recept co je oukrop recept na oukrop co je to oukrop recept oukrop oukrob recepty oukrop oukrop polévka oukropek oukroup jak se vaři oukrop jak se dela oukrop oukrou okrop jak uvařit oukrop oukrup uokrop oukrop polévka recept
Suroviny: voda, brambory, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, chléb, sádlo, petrželka zelená, majoránka
Jihočeský oukrop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qM27
31 názorů