Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
744 kcal
Bílkoviny47,61 g
Tuky39,81 g
Vláknina8,32 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,33 g
Sacharidy46,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka. Krok 2: Česnek utřeme se solí. Krok 3: Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený česnek, pepř a promnutou hrstičku majoránky. Krok 4: Do talíře vložíme kolečko syrečku, polévku opět uvedeme k varu a přelijeme sýr. Krok 5: Nakonec posypeme opečeným chlebem.

TIP: Tvarůžky v teplé kuchyni

Zveřejněno 1. 12. 2012

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: z mé oblíbené hospody

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9qM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9qM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Ako...nič v zlom, ja som Slovák, ale na rozdiel od vás viem, že olomoucké sú tvarůžky a nie syrečky. Syreček je niečo vyrobené zo syra, tvarůžek je niečo vyrobené z tvarohu. Tvarůžky okolo syra ani nešli! Vyrábajú sa varením tvaru pod tlakom.

:-)<3:yes::yes: tvarůžky máme moc rádi, syn občas doveze z Loštic krásně uležené a je to velká dobrota i v oukropu. :-K

Kdo má rád tvarůžky, tak bude jistě spokojen. :-) Vývar používám většinou vepřový, buď čerstvě uvařený a nebo mražený. Je to fajn podzimní a zimní polévka. :-K

Olomoucke "smradacky" miluji, ale bohuzel uz je tu u nas v Kanade nesezenu! Jeste pred 30 lety se daly sehnat v normalnim potravinovem obchode zamerenem na Evropany. Ted tak akorat vsecko Halal pro muslimy. I v Itaian delikatesenu se daly sehnat z Nemecka, ale uz aspon 7 roku ne. Kdyz jsem litala do Ceska vzdycky jsem si par balicku "propasovala" zmrzlych a zabalenych v alobalu a jeste i v plastiku. Pak zacaly byt velike kontroly a pokuty. Naposledy jsem mela Olomoucke syrecky v roce 2019 a mela jsem je skoro kazdy den. No a maminka mi umrela v unoru 2020 a nesmela jsem kvuli Covidu ani letet na pohreb a uz tam nikdy nepoletim. Uz jsem taky stara (73), takze si o smradackach uz jen nechavam zdat.;-(

Krásná kombinace smrádků:yes::-p

Dostala jsem chuť :-)) :yes:

Lákavá polévka:-p+:yes:taky někdy dáváme trochu krupek, opražený chleba. Ale vyzkouším i s tou hanáckou specialitou:-p:yes:

Ta polívečka bude mít grády:yes::yes: ukážu manželovi;-) tvargle miluje:-8

Děkuji za komentáře.:-K
Andrej, tak to jo - kroupy mám ráda.:-p

Chutná polévečka a moc krásně naservírovaná:-K:-p:yes:

Jajajááj, to bude síla!!:-):yes:

Taková vyprošťovačka, pěkná! U nás by tohle frčelo, Eliz. I se smraďochem, všem :-p :-)

Eliza:No jsou velké celé kroupy a pak nasekané, drobnější;-)

:-O:-O s tvarglema, jo:-O:-?:-? to musí být náramná dobrota:-p;-):yes::yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
oukrop s kroupami, opečený chleba, silný oukrop, česnečka recept, recept na česnekovou polévku, recept na oukrop, oukrop kroupy, oukrop s kroupama, česnekový oukrop, česnečka s opečeným chlebem, co dat k opecenemu chlebu, oukrop, polévka s opečeným chlebem, oukrop recept s kroupami, poctivý pletený mazanec, silna oukrop, oukrop s kroupami recept

Suroviny:
vývar masový, brambory, česnek, sádlo, kmín celý, pepř mletý, majoránka, sůl, koření polévkové, sýr syrečky olomoucké, chléb

Přidat fotografie receptu