Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro pokročilé

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 19:16

Suroviny

Porce: Málo. Velký hluboký plech 43x 33 cm

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota15 944 kJ / 3 811 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky150,17 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol1 554 mg
Sodík3 932 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy514,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!

Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 16:36

maris: No, aspoň nejsem sama! Počítač mám vedle domu v kanceláři a tablet mám vždy u televize, abych nemusela, pořád lítat do kanclu . Je to sice pár kroků , ale ......

maris

7. 9. 2021 16:27

Veronika.Hrozna: já taky ne, ani na Pokec, v notebooku se mně zase ztrácí Přidat recept a místo toho tam mám hledat - ale nic to nehledá, tak snad to brzy vychytají:-)

Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 16:16

cathleen: Nemohu se dostat v tabletu do kolonky nové komentáře k receptům, přes co se to připojí z Androidu, už to zkouším hledat 10 minut. Desktopová verze v tabletu - tu taky na topkách hledám marně.

cathleen

7. 9. 2021 15:35

Coleta: tvůj dotaz přepošlu ;-)

Coleta

7. 9. 2021 15:19

cathleen: Z jakého důvodu jsou nutriční hodnoty uvedeny na celý plech a ne na 10dkg? Uvádění v mg a gto je panečku majstrštyk.

cathleen

7. 9. 2021 14:01

Veronika.Hrozna: "Uvařené fotografie" opraveny ;-)

Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 11:47

cathleen: Je ovšem problém s proporcionalitou, kolik procent populace to je a jestli se v tom vůbec orientují a jestli by to vadilo, kdyby to nebylo ihned pod receptem, ale nutriční hodnota by se objevila, po kliknutí na vzkaz pod receptem. V obchodě také musí pečlivě číst, etikety na jídle a surovinách. V restauraci nebo v rychlém občerstevení a cukrárně, to taky není nikde uvedeno! Kuchařský veb není klinika, v tomto podání, už i palačinky, jako dezert, vypadají značně kalorickobombově! Neumím si představit, třeba francouzský kuchařský veb s nutričními hodnotami, nebo italský, asi by to neprošlo - nebo se pletu a fakt to tam mají?

cathleen

7. 9. 2021 11:12

Veronika.Hrozna: myslím si, že tady se spíš myslelo na lidi, kteří musí nutniční hodnoty hlídat kvůli svému zdraví. ;-)

Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 11:03

cathleen: Nechám to na tobě, já už psala, že jsem zásadně proti energetickým hodnotám k moučníkům. Po takovém vyčíslení, si už dobošku v cukrárně koupí, nebo - upeče, jen zarytý mlsal - sebevrah. :-D:-D:-D:-D já bych to dala rozklikávací, jen pro dietaře! ;-);-);-) Česká kuchyně, tedy rozhodně diétní není, tak proč to rozmazávat do světa?;-);-);-)

cathleen

7. 9. 2021 10:56

Veronika.Hrozna: Veru, na téhle části jsem přímo nedělala, ale vím, že tam to šlo přes tabulky, aby v tom nebyly chyby (nutriční). Nahlásíš to prosím jako chybu? Kluci to opraví. Ne hned, ale po těch nejdůležitějších opravách určitě ;-)
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?

Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 10:51

cathleen: Zůstává mi stejně záhadou proč jsou energetické hodnoty moučníčku ve dvou mírách gramech tedy jedné tisícině a miligramech jedné desetitisícině, nebo někdo neví dělit ???

MajaS

23. 4. 2020 08:27

Takúto bublaninu piekla aj moja mamka, pečiem tiež podľa tohoto receptu <3

Veronika.Hrozna

17. 10. 2019 09:35

Eja57: To chápu, ale já dávám opravdu velké šťavnaté třešně, poctivě ukradené z větví sousedovic třešně, která nám roste nad garážemi. Obírám jen ty nejzralejší a nejhezčí , a když to vypeckuju, tak mi ta dobrota všechna vyteče ! ;-( A máme rádi tu chuť u pecky, tam to chutná trošku jinak, takže poctivě dáváme ocucané pecičky na talířek. Vypeckovala jsem koláč pro návštěvu a panem domácím, bylo sděleno dneska je ta bublanina jaksi bez šťávy! :-D Nezavděčíš se !

Eja57

29. 9. 2019 13:53

Vykouklo to na mne náhodou a zaujal mne název, jsem si říkala, no co toto, jaké pro pokročilé...ale jojo...to je fakt vyšší dívčí:yes: ( jen tedy já i moji strávníci - vypeckovat, žádné plivání pecek z moučníku...)

Veronika.Hrozna

10. 6. 2014 18:47

Veronika.Hrozna: Dostala jsem zprávu,že i ze špaldové mouky se to povedlo ! :-D ;-) Tak,kdo chce ať zkusí taky.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina

Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilinový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl

TopRecepty.cz

Bublanina pro pokročilé

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22Oj