Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina pro pokročilé

K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 6. 2012 18:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 781 kJ / 4 011 kcal
Bílkoviny88,48 g
Tuky150,17 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 2,68 g
Sůl2,26 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nenamáčejte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchyně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen! Umíte si představit, kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne!

Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 7. 2023 20:13

HannaN: Moc děkuji za pochvalu a děkuji, své tchýni, že ten recept zanechala ve své kuchařce a já jej mohla dát sem, pro všechny. :-K

HannaN

24. 7. 2023 10:05

Jemná, vláčná, náročnější potup se vyplatil.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 6. 2023 18:21

Fany59: Moc děkuji, právě jsem ji pekla. Jahodovou jsme již dlouho neměli a letos je to první. Třešně jsou tak drahé, že dneska na tržnici byly za 10 Euro kilo! Snad byly pozlacené, či co. :-ONeuvěřitelné !

Fany59

12. 6. 2022 08:36

Bublanina je skvělá, výborný recept.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 6. 2022 08:58

jahoda: Jahůdko já to nedávám na papír, tu bublaninu, máme rádi trošíčku připečené kraje koláčku. U nás se kraje" snědí " , ihned, ze všech, ale naprosto ze všech, koláčů první! Pokud by měl, dort, opečené kraje, u nás by byl do čtverce! :-// Dnes peču s jahodami ! :-D Ten papír jsem dala jen do receptu!

jahoda jahoda

12. 1. 2022 18:39

Z mé zkušenosti - plech je zbytečné mazat a špinit olejem, stačí přejet mokrou rukou a pečící papír nejezdí po plechu. Taktéž je zbytečné potírat "pečící papír" olejem a sypat moukou. To by ztrácelo smysl jej vůbec použít. Jinak bublanina je super.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 15:36

maris: No, aspoň nejsem sama! Počítač mám vedle domu v kanceláři a tablet mám vždy u televize, abych nemusela, pořád lítat do kanclu . Je to sice pár kroků , ale ......

maris maris

7. 9. 2021 15:27

Veronika.Hrozna: já taky ne, ani na Pokec, v notebooku se mně zase ztrácí Přidat recept a místo toho tam mám hledat - ale nic to nehledá, tak snad to brzy vychytají:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 15:16

cathleen: Nemohu se dostat v tabletu do kolonky nové komentáře k receptům, přes co se to připojí z Androidu, už to zkouším hledat 10 minut. Desktopová verze v tabletu - tu taky na topkách hledám marně.

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 9. 2021 14:35

Coleta: tvůj dotaz přepošlu ;-)

Coleta

7. 9. 2021 14:19

cathleen: Z jakého důvodu jsou nutriční hodnoty uvedeny na celý plech a ne na 10dkg? Uvádění v mg a gto je panečku majstrštyk.

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 9. 2021 13:01

Veronika.Hrozna: "Uvařené fotografie" opraveny ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 10:47

cathleen: Je ovšem problém s proporcionalitou, kolik procent populace to je a jestli se v tom vůbec orientují a jestli by to vadilo, kdyby to nebylo ihned pod receptem, ale nutriční hodnota by se objevila, po kliknutí na vzkaz pod receptem. V obchodě také musí pečlivě číst, etikety na jídle a surovinách. V restauraci nebo v rychlém občerstevení a cukrárně, to taky není nikde uvedeno! Kuchařský veb není klinika, v tomto podání, už i palačinky, jako dezert, vypadají značně kalorickobombově! Neumím si představit, třeba francouzský kuchařský veb s nutričními hodnotami, nebo italský, asi by to neprošlo - nebo se pletu a fakt to tam mají?

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 9. 2021 10:12

Veronika.Hrozna: myslím si, že tady se spíš myslelo na lidi, kteří musí nutniční hodnoty hlídat kvůli svému zdraví. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 10:03

cathleen: Nechám to na tobě, já už psala, že jsem zásadně proti energetickým hodnotám k moučníkům. Po takovém vyčíslení, si už dobošku v cukrárně koupí, nebo - upeče, jen zarytý mlsal - sebevrah. :-D:-D:-D:-D já bych to dala rozklikávací, jen pro dietaře! ;-);-);-) Česká kuchyně, tedy rozhodně diétní není, tak proč to rozmazávat do světa?;-);-);-)

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: bublanina recept jak dlouho péct bublaninu bublanina se sodou albert bublanina nadýchaná jahodová bublanina bublanina albert jahodový bublanina bublanina ze špaldy bublanina báječná bublanina luxusní bublanina recept na bublaninu nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina bublanina z jedlé sody bublanina jedlá soda nejlepší bublanina bublanina ze sody těsto na bublaninu s olejem merunkova bublanina nadychana babiccina tresnova bublanina

Suroviny: třešně, vejce, cukr vanilkový, cukr krystal, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, šťáva citronová, kůra citronová, soda jedlá, sůl, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Bublanina pro pokročilé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/22Oj