Salašnická maškrta - slovenský recept
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 965 kJ / 2 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,48 g |
Tuky | 125,27 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 70,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na internetu je několik receptů s tímto názvem, ani jeden neuvádí zdroj, ale všechny mají do posledního písmene stejný text jako tento můj. Ale ani já zdroj nevím, bohužel jsem si ho nepoznamenala.
Hledala jsem původ receptu, já ho mám zapsaný jako slovenský, i na netu jsem našla odkaz na slovenskou kuchyni, ale protože jsem ho v některých kuchařkách na netu našla uvedený i jako valašský, tak mi to nedalo a hledala jsem. Slovo salaš se používá jak ve slovenštině, tak i na Valašsku, no jsou to sousedé, tak není divu. Ale slovo „maškrta“ (mlsota, pamlsek, dobrůtka) se vyskytuje jen ve slovenštině, v češtině jsem ho nenašla ani ve slovnících nářečích. Takže tento pokrm považuji i nadále za slovenský a myslím, že je to tak správně.
Je to výborné, přeji dobrou chuť!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2019 22:04
30. 7. 2019 21:56
30. 7. 2019 21:10
A s tím, že jsou slovenské hospodyňky zvláštní živočišný druh, s tím souhlasím na celé čáře! Oni mají tolik zvláštních a dobrých receptů a nejspíš je před námi tají. Já jsem kdysi odebírala slovenský časopis Dorka, v každém čísle byly i skvělé recepty, škoda, že jsem si jich neopsala víc, ale nestíhala jsem. Moc tě zdravím
30. 7. 2019 20:36
Slovenská hospodyně je holt zvláštní živočišný druh
30. 7. 2019 20:34
30. 7. 2019 20:18
30. 7. 2019 19:52
30. 7. 2019 19:41
30. 7. 2019 19:24
30. 7. 2019 18:42
Z Horehronia mám takúto kapustnicu: https://www.toprecepty.cz/recept/4487-zelnacka-s-f...
30. 7. 2019 16:44
30. 7. 2019 16:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 5 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 8 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 13 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 29 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 41 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Sázená vejce z toustovače: Připravte si je s krásně tekutým žloutkem
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: maškrta česky maškrta na lžičku salasnicka kuchyně vánoční maškrta maškrta pamlsek
Suroviny: pečeně vepřová, fazole bílé, zelí kysané, slanina, sádlo, smetana, cibule, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, petrželka, voda
Salašnická maškrta - slovenský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1XX
12 názorů