Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 736 kJ / 1 132 kcal
Bílkoviny73,50 g
Tuky4,00 g
Vláknina71,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík8 010 mg
Sůl20,00 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pri servírovaní si môžeme na tanieri pridať kyslú smotanu.

S touto kapustnicou som sa stretla na Horehroní a veľmi sa u nás ujala.

Ako ostatné kapustnice, na druhý deň je lepšia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

8. 2. 2017 13:21

hosta: Máš pravdu...aj nám chutí. Niekedy robím s kusom údeného rebierka - miesto klobásy, vtedy ho uvarím v kapuste.. Tiež poteší telo (i ducha:-D).

hosta

8. 2. 2017 12:19

Tušila jsem, že bude dobrá - a je :yes:. Foto přiloženo :-)

magdalenka

25. 2. 2016 20:33

malyLibor:skvelá správa!

malyLibor

25. 2. 2016 10:42

Velice podobnou zelňačku jsem jedl pod názvem kapustnica a nebo kyselica na Vachách. Jen byla o dost hustší. Uvařil jsem ji podle vašeho receptu, jen jsem tedy vařil nejdřív fazole ve vývaru, až byly skoro měkké jsem k nim přidal zelí a po chvíli klobásku (a nezahušťoval jsem zásmažkou) a musím říct, že je vynikající. Děkuji za inspiraci a také přidávám bodík :yes:

lomacka

16. 5. 2012 12:09

No, i já jí dělávám ,ale ještě přidám kousek uzeného žebýrka
a mletou papriku je bašta ;-):-p:yes:

Ijanka

14. 5. 2010 14:24

super dobrota manžel chválil ;-):-))bodík letí:yes:

magdalenka

9. 12. 2009 15:50

Do väčšiny "zimných" polievok pridávam radšej šľahačku, je to zrejme menej zdravé, ale chutnejšie. V receptoch zo spomínaného dôvodu udávam smotanu kyslú.

magdalenka

19. 4. 2009 11:47

HankaPu, veľmi ma teší, že vám chutilo a obohatili ste si jedálniček!

HankaPu

19. 4. 2009 01:32

Magdalenko, tak tahle fazolačka nám moc chutnala:yes: určitě jí budu dělat častěji:-p dělám to jako ty, vařím fazole do zásoby a mám je kdykoli po ruce, jen je vyndám z mrazáku, hodím do vroucí vody a pak už to jde všechno rychle.Dovolila jsem si přidat fotku a tobě posílám zasloužený bodík:yes::yes::-)

magdalenka

10. 4. 2009 09:09

Janka, tak ako? Poreferuj!

tejaja

7. 4. 2009 15:05

Janka, ja súhlasím magdalenkou, radšej klasicky uvarená fazuľa:yes: Fazuľu namáčam cez noc a potom ju v tlakovom hrnci varím podľa veľkosti 15 - 20 minút. Tiež sa vyhýbam konzervám, ono aj tá voda z uvarenej fazule dá tej polievke chuť.;-)

magdalenka

7. 4. 2009 14:36

Janička, ja som dosť veľký odporca konzerv, ja by som Ti doporučila uvariť si väčšie množstvo fazule, rozdeliť do kelímkov a zamraziť. Tie vyťahuješ potom podľa potreby. Samozrejme, prídeš o vodu z varenia, ale značne Ti to urýchli prípravu. Ja kupujem fazuľu v obchode a vždy je uvarená aj menej ako za hodinu (namočená). Mám vo zvyku zamraziť všetky strukoviny po uvarení, aj krúpy.

spagetka

7. 4. 2009 13:19

Jani 100 % můžeš, odpadá namáčení fazolí a dodá polívce šmak :-p;-)

JanaDorazinova

7. 4. 2009 12:24

No, tak tak jsem ještě fazolačku nedělala!:-O A fakt, jak tady denně sedím a vymýšlím, co nového by mne napadlo i bez receptů, jsem nad tím uvažovala. Říkám si, bože, ale fazole a zelí... a ejhle!!:-)):-D Je to tady a já moc děkuji za nápad, jen snad ještě dotaz. Dalo by se to udělat i z fazolí z konzervy?:-?:yes:

HankaPu

7. 4. 2009 11:20

Tak to já ji také určitě vyzkouším:yes::-p:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka recept zelňačka zelná polévka s fazolemi fazolova zelnačka polivka zelnacka recept na zelnacku slovenská zelná polévka s fazolemi recepty.cz zelnacka polivka zelná s fazolemi slovenská fazolová polévka z klobásou zelná polévka s fazolí recepty zelnacka recept zelnacka kapustnica s fazoli fazolová polévka s klobásou video slovenská zelná polévka s klobásou zelná s fazolí polevka zelnacka slovenská zelnačka od babice zelńačka s fazolí a klobásou

Suroviny: zelí kysané, fazole, bobkový list, pepř černý, kmín celý, sůl, paprika sušená sladká, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Zelňačka s fazolemi a klobásou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28P