Jihočeské zelňáky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 16 názorů

Jihočeské zelňáky
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

Hladká mouka
kysané zelí
sádlo
škvarky (nejlépe čerstvé)
sůl
kmín
mléko
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm.

  2. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech.

  3. Dáme do trouby zapéct při teplotě asi 200°C. Pečeme 20-30 minut dorůžova. Nejlepší jsou, když je necháme uležet do druhého dne.

Poznámka

Podáváme k vínu nebo pivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeské zelňáky

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Mam rad recepty kde se nepisi zadne gramaze takovy repcept si strcte nekam jasne ja to odhadnu ale zacatecnik ma asi smulu tak si to uvedomte nez sem neco date dekuji

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    Nevím,kde se stala chyba!!Těsto jsem zpracovala i vyválela bez problémů,horší bylo po upečení...hnusně suchý placky,které nešli bez větší námahy přelomit napůl..neměla jsem totiž odvahu někomu dát ochutnat celou..2 jsem nevyhodila a zkusila nechat na 2.den..ještě horší..prostě nevím,kde jsem udělala chybu!

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Dělali jsme je malinko jinak, již když jsem byla děcko, což jsou desítky let. Mohu doporučit, ne jen jako předkrm.http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

    Odpovědět

  • blanka blanka(neregistrovaná)

    já je dělám bez mléka a mouku napůl hladká a polohrubá, a hlavně do toho přidám jednu čilipapričku a trochu pepře a papriky sladké... velmi pikantní a k pivku mňamka, sem udělala 3 plechy a zbyl tam už jen jeden, navíc to ani nevyvaluju, jen to rukou uhňácám na vymaštěný plech, sice to nejsou ani pravidelné čtverečky ani kolečka ale zase to má takový střapatý okraje :-p

    Odpovědět

  • bobes bobes(neregistrovaný)

    supr recept pro chudobne jako ja diky

    Odpovědět

  • papinka papinka(neregistrovaná)

    Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,:-))

    Odpovědět

  • papinka papinka(neregistrovaná)

    Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,:-))

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    :-D Jojo To snad ne ? Ty takové těsto už musíš mít šupleru, jinak to nezměříš....0,3 mm.:-//

    Odpovědět

  • joja joja(neregistrovaná)

    my je delame doma porad. Pochazim taky z Jiznich Cech. Testo na vysku ma mit tak kolem 0,3 mm.

    Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.

    250 g kysaneho zeli
    300 g polohrube mouky
    2 lzice sadla
    1 hrst skvarku
    1 vejce
    sul
    pepr

    ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
    vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.

    Odpovědět

  • gpx gpx(neregistrovaný)

    Nevím jak autorka měřila výšku těsta (jedna zavádějící míra zadaných žen mě napadá :), ale 1,5 cm je učitě příliš. To se vám za 30 minut neupeče ani boha. Z vlastní zkušenosti bych placky dělal maximálně 0,5 cm vysoké.

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes

    Odpovědět

  • Amatér Amatér(neregistrovaný)

    Bohu žel,neuvádíte v receptu kolik čeho.Stačilo přeci napsat,koli zelí,půl kila mouky 2 dcl mléka nebo tak nějak.;-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělám sice zelňáky malinko jinak, ale bylo by smutné, neudělat tyto Jihočeské, když jsem jihočeška;-)jsou výborný,křehký, přijde návštěva, tak budou hned ty tam.Dávám fotky a jasnej bod:yes:

    Odpovědět

  • mánička mánička(neregistrovaná)

    jo supwer recept!!!!:no:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Vyskúšajte naše kapustníky, sú suprovéééé:yes: http://www.toprecepty.cz/recept/1880-sarisske-kapu...

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo