Vánoční rybí polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 21 názorů

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Přidat další fotografii
54

Suroviny

15 dkg očištěného kapra
kapří hlavu očištěnou bez žáber
20 dkg vnitřností z kapra
sůl
5 dkg celeru
5 dkg mrkve
5 dkg petržele
10 dkg másla
15 dkg hladké mouky
mletý muškátový květ
2 dcl sladké smetany
polévkové koření
zelenou petrželku
krutonky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vaříme hlavu, maso a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnout a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky.

  2. Připravíme světlou jíšku, přidáme květ, a za stálého šlehání metlou přilíváme procezený vývar z ryb a zeleniny. Uvedeme do varu a ještě povaříme minimálně 40 minut.

  3. Ke konci přidáme pepř, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme nakrájené maso a vnitřnosti a dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme polévku i dohladka rozmixovat. Podáváme s nakrájeným a osmaženým rohlíkem nebo houskou a zdobíme petrželovou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Vánoční rybí polévka

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Polívka je moc dobrá.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Michael Michael(neregistrovaný)

    Marty:říci o jídle že je humus,no nevím. Jiný kraj jiný mrav,vepřový vývar do této polévky samozřejmě nepatří,ale pěnu si dejte do vany a ne do polévky;-)

    Odpovědět

  • Marty Marty(neregistrovaný)

    Fotka fakt humus, člověk ztratí chuť na takovou polévku ........ Do štědrovečerní rybí polévky nepatří, alespoň podle mých obou babiček, žádná smetana. A na nudlicčky nakrájená zelenina se před krátkým vařením napřed osmahne na máslem, kvůli chuti. Já pak čast osmahnuté a krátce povařené zeleniny rozmixuji, čast pak vložím do polévky nerozmixovanou. Vepřový vývar do polévky, jak píší někteří?! V žádném přiípadě!!!!!! A sbírat pěnu? To je již překonaný zvyk, přicházíme o spoustu chutí. Nechystáme přeci čirý vývar, zahušťujeme jíškou, pěna tak vůbec nevadí!

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Patri33, takze pak to uz neni postni polevka a ja myslim, ze proto se vari,jelikoz mame drzet pust.

    Odpovědět

  • patrik33 patrik33(neregistrovaný)

    ja aby nebyla polevka citit rybynou jeste pridam veprovy vyvar podle chuti.je to fakt na vas

    Odpovědět

  • smoulinka321 smoulinka321

    tak já nikdy nedělala rybí polívku, mám z toho strach že se nepovede. tak snad bude odvaha na to jí udělat

    Odpovědět

  • janina janina (neregistrovaný)

    Brtnik: dám na tvó radu :-)brtŇo a fiknu tam ty povidla ..uvidím třeba vznikne nová tradice

    Odpovědět

  • janina janina(neregistrovaná)

    .. a tak je únor :-8 a já du vařit rybí polívku ..dobrý né?na vánoce bylo jídla hafo a tak se hlava + jikry fikly do ledně..no a teď :-8 opět vánoce...

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Podle fotky mě jistě na takovou polévku přejde chuť,vždyť i oči se chtějí nasytit.Rybí polévku děláme několikrát do roka v podstatě používáme stejné ingredience,jen z obraného masa a vnitřností vytvoříme knedlíčky asi tak jako játrové.Potom i ta polévka na talíři pěkně vypadá a když ji ozdobíme čerstvou petrželí nemá to chybu.

    Odpovědět

  • juji juji(neregistrovaný)

  • Benedikto Benedikto(neregistrovaný)

    VODNAR42:Já ještě dám jako přídavek knedlíčky stačí obětovat kousek vinné klobásky nemusí jich být moc. Výborné

    Odpovědět

  • VODNAR42 VODNAR42(neregistrovaný)

    TAKHLE TU POLÍVKU DĚLÁM UŽ PÁR LET.JE TO OPRAVDU DOST DOBRÁ POLÍVKA.NAUČILA MĚ TO MÁMA A JÁ TO JEN DOTAHUJU.AKORÁT TAM NEDÁVÁM TO VAJÍČKO CELÝ.ROZŠLEHÁM JEN ŽLOUTEK V TÝ SMETANĚA ZALEJU.

    Odpovědět

  • LENKA LENKA(neregistrovaný)

    NĚCO TAK VÝBORNÉHO SEM SNAD JEŠTĚ NEJEDLA FAKT PECKA NA OBRÁZEK NEKOUKEJTE KDYŽ TO ZAHUSTÍTE SMETANOU A ZELENINU DO TOHO PROPASÍRUJETE JE TO FAKT NÁŘES :-p

    Odpovědět

  • vojtimal@seznam.cz vojtimal@seznam.cz(neregistrovaný)

    To přece není vajíčko, jedná se o rybí jikry

    Odpovědět

  • khfrank khfrank(neregistrovaný)

    Nejvíc je rybí polívka z kapra ,, nechápu jak někomu nemůže chutnat .... TAK ŠŤASTNÝ A VESELÝ:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo