Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 60 min. 4 - 5 porcí Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

500 g vepřového masa (plecko)
2 ks cibule
150 g rajčat
200 g čerstvé papriky
nebo zeleninové lečo
4 stroužky česneku (nemusí být)
200 ml zakysané smetany
1 lžička mleté sladké papriky
60 g sádla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme, lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme.

  2. Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí. Pak vložíme na plátky nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedím přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťuji, neboť základ propasíruji do vzniklé šťávy).

  3. Dle potřeby dohustíme jíškou (nebo vodou s hladkou moukou) - jak je kdo zvyklý.

  4. Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a vypneme.

Poznámka

Recept je z kuchařky o maďarské kuchyni. Do původního recepty přišly k zeleninové směsce s masem i brambory na kostky a bylo dušeno pospolu, ale já jsem jako přílohu chtěla rýži a tak jsem recept lehce upravila.

Do zakysanky (studené) je nejlépe před vmícháním do pokrmu přidat trochu teplé omáčky. Smetana tak nebude mít tendence dělat hrudky (srážet se).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 761 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

  • babula2 babula2

    Recept jsem vyzkoušela a moc nám chutnalo.:yes: Ukládám do oblíbených.;-)

    Odpovědět

  • ProchiWoman ProchiWoman

    Dnes vyzkoušíme k obědu vypádá to velmi lákavě...:-)):-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Miruš, i ty budeš v Dětmarovicích na jídelníčku!;-):yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Ivano:-) jsem moc ráda,že si k tobě tohle jídlo našlo cestičku,děkuju:-8. Taky se na něj chystám - zeleniny všude plno;-)- a jsem ráda,že vám chutnalo. Fotka mi nikdy nevadí ; ráda koukám na jídlo i očima druhých:-):-K.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mirca,dnes som varila,je sezóna paprík a rajčín;-)Je to výborné jedlo,ja som ešte pridala trošku horčice a sójovky.Urobila som k tomu nové zemiaky s maslom a petrželkou a šalát.Dávam ti bod:yes:a fotku ak nevadí:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Bibinko:-)dík za povšimnutí;-):-D.Díky za bodíka předem a věřím,že až uděláš,tak vám bude chutnat:-p.Maso krásně natáhne tu chuť zeleniny a smetana to úžasně doladí:-p.Nechválím sebe,ale to dobré jídlo;-).Myslela jsem si že to bude takové nijaké a opak mě moc překvapil:-).Ráda si počkám i tvou reakci a jistě přibude i fotečka(doufám);-).Jo a ještě děkuji anonymům za ostatní boďky:-):-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirko, moc pěkný a až bude po soutěži, tak určitě vyzkouším a už jsem si recept uložila. Dávám jasného bodíka už teď:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: madarska kuchařka pokrmy z vepřového masa madarske mäso madarska jidla recepty lidlu maďarská kuchyně-recepty cizí kuchyne recepty madarské národní jídlo recepty cizí kuchyně madarské jídlo recepty z lidlu maďarské pokrmy madarské recepty kuchynelidl plecko recept z něj vepřové maso recepty vepřové maso na rajčatech cukinie recepty z vepřového masa vepřové plecko recepty

Zapomněl/a jsem heslo