Slaný mousse je nadýchaná dobrota: Může ozdobit chlebíčky a jednohubky
Slaný mousse pochází z francouzského receptu na čokoládovou pěnu, ze které se během doby vytvořily různé variace, včetně slané. K jeho ochucení můžeme použít zbytky masa, zeleniny, ryb, ale také ořechy a různé bylinky.
Jak na přípravu slaného mousse
Slaná varianta se podává teplá i studená:
- Připravujeme ho vyšleháním bílkového sněhu, majonézy nebo pomazánkového másla s rozmixovanou pastou z masa, ryb, taveného sýra nebo zeleniny.
- Jemně upravenou pěnou můžeme naplnit cukrářský sáček a pomocí řezané špičky plnit zeleninu (rajčata) nebo zdobit chlebíčky a jednohubky.
Slaná pěnová pomazánka
Nadýchaná pomazánka přímo volá po ozdobení zelenými bylinkami:
- Ušlehaná ochucená pěna je výbornou pomazánkou vhodnou k svačině, večeři i jako občerstvení pro návštěvu.
- Pevné kousky masa a zeleniny včetně zelených bylinek vmícháme do našlehané pěny stěrkou nebo vařečkou.
Slané dorty mohou být ozdobené stejně krásně jako jejich sladké varianty. Pěnou v cukrářském sáčku a s pomocí řezané zdobičky vytvoříme růžičky a ozdoby, které dále dekorujeme bylinkami, kousky zeleniny, plátky šunky nebo lososa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Komentáře
15. 4. 2024 10:14
14. 4. 2024 14:11
U fotografií v záhlaví chybí popisy - buď uvedení použitých surovin nebo link na recept.