Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čím promazat korpus na slaný dort? Vyberte si z více variant náplní
Zdroj: Toprecepty.cz

Při výrobě slaného dortu musíme upečený nebo koupený korpus z chlebového těsta něčím naplnit nebo promazat. Náplň nesmí korpus rozmočit, jen příjemně zvláčnět. Na jejím výběru si dáme záležet, protože má významný vliv na celkovou chuť.

Pomazánek na našem webu najdeme mnoho a vybíráme takové, které budou chuťově ladit s následujícím zdobením. Můžeme pomazánku vyrobit nebo koupit, záleží na tom, čemu dáme přednost.

Čím promazat korpus na slaný dort

Možností je více, vybíráme podle chutí, zkušeností nebo zásob. Podle účelu volíme náplň neutrální nebo pikantnější.
  • Máslo, žervé, pomazánkové máslo nebo majonézu můžeme ochutit kořením, hořčicí, kečupem, česnekem nebo bylinkami. 
  • Oblíbenou náplní bývají sýrové pomazánky (např. hermelínová, nivová, z taveného sýra).
  • Také různé šunkové nebo uherské pěny se dobře roztírají a výborně chutnají.
  • Korpus můžeme namazat i pestem (kvůli barvě asi raději rajčatovým), pokud s ním celkové ochucení dortu bude ladit.
  • Pro milovníky masa zvolíme dobrou paštiku
  • Jednu z vrstev náplní může tvořit okapaný feferonkový nebo podobný salát.
  • I různé zeleninové nebo luštěninové pomazánky (např. hummus) někdo rád uvítá. 

Vybranou pomazánkou nakonec ještě celý dort potřeme, abychom na ni mohli lepit ozdoby.

Jako chutnou náplň slaného dortu doporučujeme např. pomazánku z hermelínu, šunky a pórku podle našeho videa. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více