Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 119 kJ / 4 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 352,65 g |
Tuky | 148,36 g |
Vláknina | 118,24 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 239,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Blíže ke stifadu např. viz:
www.sukno.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3961
Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2013 08:51
ejajama: nemusíš se urážet, to není nic proti Tobě, na fotografie se vztahuje autorský zákon a bez souhlasu autora se nesmí dál kopírovat a zveřejňovat, i kdybys uvedl zdroj. Tak to zkrátka je.
http://www.fotoradce.cz/fotografie-a-autorsky-zako...
Je zajímavé si to přečíst, snad potom změníš svůj názor s zjistíš, že Tě tu nikdo nechtěl poškdit
http://www.fotoradce.cz/fotografie-a-autorsky-zako...
Je zajímavé si to přečíst, snad potom změníš svůj názor s zjistíš, že Tě tu nikdo nechtěl poškdit
5. 4. 2013 08:27
zajímavé
5. 4. 2013 01:09
su recepty ktore su naozaj vyborne a tento je jeden z nich , nezasluzi si tam malo bodov ale daktore sa zle fotia a tento je jeden z nich.Ano je to moja stara fotka
4. 4. 2013 23:13
ejajama: To je škoda, že jsi nic nepochopil. Mohly tu možná přibýt nějaké další pěkné recepty, jako tento.
4. 4. 2013 22:43
Ahojky, všici!
Naposledy se zapojuji do diskuze zde pod tímto mým receptem na Stifado.
Ad tejaja a magdalenka: O serveru Varecha.sk jsem se dozvěděl až z této diskuse. Do té doby jsem o něm neměl ani páru. Mnou staženou fotku jsem nechal vyhledat na strejdovi gůglovi, nikoliv přímo z Varechy.sk.
Ad logo Varecha.sk: Trvalo mi ani ne 5 minut, než jsem teď zkušebně logo z fotky vyradýroval v grafickém programu. Žádný problém!
Opravdu jsem autorem tohoto receptu, psal jsem ho včera v notýsku na pičítači nejmíň hodinu, než jsem ho sem práskl. A ještě jej několikrát upravoval a opravoval rovnou na stránce.
Na Varecha.sk je recept uveden pod zmíněnou fotkou v úplně jiné surogaci a jiném zpracování, já jej přizpůsobil pro PH, autor-anonym z Varecha.sk jej zveřejnil pro zpracování v hrnci na plotně (viz varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-na-cibulkach-stifado/7007-recept.html).
Takže jestli je či není nonya autorem (autorkou) fotky, je diskutabilní.
Omlouvám se ještě jednou všem, kterých se dotklo použití stažených fotek, chtěl jsem jen, když už nemám fotky vlastní, aby pro vaši názornost byly fotky co nejrealističtější a aby znázorňovaly jídlo v hrnci opravdu takové, jak ve skutečnosti vypadá a to předmětná fotka (fotky) z nabídnutých stovek bezezbytku splňovala (-ly). A že mi gůgl nabídl fotku zrovna z Varechy? Holt BIGNO! Trefa!
Už to víckrát neudělám a slibuju, že svoje recepty zde na topce už zveřejňovat nebudu.
ejajama
Naposledy se zapojuji do diskuze zde pod tímto mým receptem na Stifado.
Ad tejaja a magdalenka: O serveru Varecha.sk jsem se dozvěděl až z této diskuse. Do té doby jsem o něm neměl ani páru. Mnou staženou fotku jsem nechal vyhledat na strejdovi gůglovi, nikoliv přímo z Varechy.sk.
Ad logo Varecha.sk: Trvalo mi ani ne 5 minut, než jsem teď zkušebně logo z fotky vyradýroval v grafickém programu. Žádný problém!
Opravdu jsem autorem tohoto receptu, psal jsem ho včera v notýsku na pičítači nejmíň hodinu, než jsem ho sem práskl. A ještě jej několikrát upravoval a opravoval rovnou na stránce.
Na Varecha.sk je recept uveden pod zmíněnou fotkou v úplně jiné surogaci a jiném zpracování, já jej přizpůsobil pro PH, autor-anonym z Varecha.sk jej zveřejnil pro zpracování v hrnci na plotně (viz varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-na-cibulkach-stifado/7007-recept.html).
Takže jestli je či není nonya autorem (autorkou) fotky, je diskutabilní.
Omlouvám se ještě jednou všem, kterých se dotklo použití stažených fotek, chtěl jsem jen, když už nemám fotky vlastní, aby pro vaši názornost byly fotky co nejrealističtější a aby znázorňovaly jídlo v hrnci opravdu takové, jak ve skutečnosti vypadá a to předmětná fotka (fotky) z nabídnutých stovek bezezbytku splňovala (-ly). A že mi gůgl nabídl fotku zrovna z Varechy? Holt BIGNO! Trefa!
Už to víckrát neudělám a slibuju, že svoje recepty zde na topce už zveřejňovat nebudu.
ejajama
4. 4. 2013 20:55
magdalenka: Magduška ja rozumiem, len ak Františka narážala na štýl písania, tak 2 ľudia nemajú rovnaký štýl...na to som myslela.
V každom prípade je to výborne vyzerajúce jedlo
V každom prípade je to výborne vyzerajúce jedlo
4. 4. 2013 19:52
tejaja: ejajama pôvodne udával, že fotku stiahol z Internetu. Bola stiahnutá z Varechy.sk - bolo tam logo. Teraz Nonya pridal svoju fotku (bez loga varechy), lebo je jej autorom, dal ju tam aj sem. Ja tomu aspoň tak rozumiem.
4. 4. 2013 19:40
Stifado (Στιφαδο), je velice dobré. Řekové to dělají ze všech druhů masa. Vynikající je i králík stifádo. Jen do stifáda nedávají česnek, tymián a rozmarýn. A maso nemarinují. A troufám si tvrdit, že to vím moc dobře Řecko je můj druhý domov
4. 4. 2013 19:21
Frantiska: to áno, ale tu tento recept nepridal Nonya, ale ejajama, tak kto je autor a kto opisuje ? alebo žeby Nonya = ejajama ?
4. 4. 2013 19:07
ja mylsim, ze ti odpovi kladne :) uz podle stylu psani a receptu to je jeho recept na varecha.sk
4. 4. 2013 19:02
nonya, je to tvoje foto ? Pýtam sa len preto, lebo je tu presne tá istá fotka, ktorá tu bola predtým, a zmazala sa, pretože to nebolo foto autora.
http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-n...
http://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-dusene-n...
4. 4. 2013 18:50
Nonya: pozerala som aj na vareche, dávam si záväzok odskúšať... dokonca mám kopu malej cibule priemer 2,5 - 3 cm, doteraz sa mi ju nechcelo šúpať, nebol dôvod, radšej som kúpila veľkú.
4. 4. 2013 13:49
Ja som zlenivel uz sa mi nechce stat pri hrncoch a stare recepty ako Stifado ci Bourguignon, ktore som robil v liatinovom hrnci sa vecer nalozia do PH a rano su hotove robil som stifado minuly tyzden ale som nefotil.Inac ja by som zo stifada taku dramu nerobil je to vyborny stary dedinsky recet ( aku mala taku dala).
4. 4. 2013 11:24
magdalenka:K občasnému nadzvihování pokličky PH a přehrabování obsahu mě vede zvědavost a mlsnota.
Řecká rajčata, to je o něčem jiném! Barva, chuť, vyzrálost, konzistence... Česká rajčata (prdlajs česká, Made in Spain, Poland, etc.!) jsou bledá, nedozrálá, vodnatá, sosík je pak vodový, proto doporučuji jeho částečné odpaření a proto doporučuji použít i "mírně jetá" rajčata, která bývají časem dozrálejší.
Perlička: Na Rhodu, ač jsme ve vnitrozemí viděli řadu obrovkých zeleninových farem, avšak opuštěných a zdevastovaných, se prodávají v krámcích rajčata v bedničkách Made in Poland . Taky podle toho chutnají .
Pravděpodobně tvůj PH funguje obdobně jako ostatní, tedy i můj.
Řecká rajčata, to je o něčem jiném! Barva, chuť, vyzrálost, konzistence... Česká rajčata (prdlajs česká, Made in Spain, Poland, etc.!) jsou bledá, nedozrálá, vodnatá, sosík je pak vodový, proto doporučuji jeho částečné odpaření a proto doporučuji použít i "mírně jetá" rajčata, která bývají časem dozrálejší.
Perlička: Na Rhodu, ač jsme ve vnitrozemí viděli řadu obrovkých zeleninových farem, avšak opuštěných a zdevastovaných, se prodávají v krámcích rajčata v bedničkách Made in Poland . Taky podle toho chutnají .
Pravděpodobně tvůj PH funguje obdobně jako ostatní, tedy i můj.
4. 4. 2013 11:23
Recept by měl být asi vtipný, ale propracovat se k " jádru věci " je docela problém. Myslím, že není třeba uvádět, že rajčata nesmí být nahnilá ani plesnivá, že se po olivovém oleji dobře kaká atd. Otevírat PH by se měl opravdu co nejméně. Pádlíčko je co ? Vařečka ?
Když se ale člověk " prokouše " tím románem, tak mu zůstane výborný recept.
Je mi jasné, že se teď dozvím, že nemám smysl pro humor atd., ale budiž, smysl pro humor mám, ale asi jiný
Když se ale člověk " prokouše " tím románem, tak mu zůstane výborný recept.
Je mi jasné, že se teď dozvím, že nemám smysl pro humor atd., ale budiž, smysl pro humor mám, ale asi jiný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 11 hodinami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 11 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 12 hodinami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 12 hodinami
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 15 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 16 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 18 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 19 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí stifado králík stifado stifádo z králika styfado jehněčí stifado stifado-recept stiffado koření na stifádo řecké jídlo stifado hovězí stifado recept recka kuchyne recepty stifado jamie oliver stifasdo recept řecký guláš stifádo guláš stifado kralici stifado hovězí pupek recepty sifádo co je stufato stifago
Suroviny: pupek hovězí, cibule, rajče, česnek, rajče ve vlastní šťávě, olej olivový extra virgin, bobkový list, skořice celá, koření hřebíček, pepř černý, koření nové koření, rozmarýn, tymián, sůl, pepř mletý, víno červené suché, kečup sladký, cukr, chléb, česnek, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření oregáno sušené, víno červené suché, ocet vinný červený,
Stifado - řecká alchymie (podle mě)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wQZ
29 názorů