Řecký guláš

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: hodinu 3 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

600 g vepřového masa
2 cibule
2 čerstvé papriky (červenou, zelenou nebo bílou)
1 větší rajče
1 malá feferonka
6 lžic červeného vína
olivový olej
1 lžíce mleté papriky
1 bobkový list
2 stroužky česneku
sůl
Solamyl
Na ozdobu:
1 vejce natvrdo
nastrouhaný tvrdý sýr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli s česnekem na plátky orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, prudce ho osmažíme, přidáme mletou papriku, rajče, feferonku a papriky nakrájené na kolečka a hned zalijeme vodou.

  2. Po krátkém dušení přidáme bobkový list, osolíme a dáme víno, dusíme dál až do změknutí masa.

  3. Na závěr zahustíme solamylem, rozpuštěným v trošce vody.

  4. Vajíčko si uvaříme natvrdo-nakrájíme ho na kolečka a obložíme ním talíř, sýr si nastrouháme nahrubo a posypeme jím guláš, pak podáváme, nejlépe s rýží.

Poznámka

Je to plno let,co jsem ho začala dělat, recept jsem měla z Velké kuchařky a dnes jsem si vzpomněla, že jsme ho dlouho neměli a moc jsme si pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecký guláš

Tématické fráze: řecký guláš z krůtího masa řecký krůtí guláš mrkvový guláš krůtí řecký guláš řecký kuřecí guláš řřecký guláš cibulovy gulas guláš z veproveho masa veprove maso gulaš guláš recky recept maso reckygulas recept řecký guláš s krůtího masa recky gulas z veproveho mada řecký vepřový guláš řecký guláš.cz krůtí guláš po řecku guláš + kuchařka veprove po recku vepřové maso po řecku

Zapomněl/a jsem heslo