Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera

ercicka Kuchařka:

Polévky 9 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

POLEVKA:
1 kg dýně (oranžove, ne cuketa, ani bila nebo zelená dýně nakrájené na větší kusy)
2 mrkve
1 stroužek česneku
1 cibule
2 stonky celeru
olivový olej
1 l vývaru
sul
mletý pepř
PŘÍLOHA:
tmavý chléb
nastrouhaný parmezán
hrst bylinek (čerstvých šalvějových lístku)
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. POLIEVKA : Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat.

  2. Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit.

  3. V papiňáku varíme 20 min., v normálnom kastróle asi 40 min.

  4. Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.

  5. PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty.

  6. Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo.

  7. Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán.

  8. SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom

Poznámka

Ja som vynechala ten zeler, pretoze moji chlapi to nemusia, miesto neho som dala pretržlenovú vňať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera

  • tina tina(neregistrovaná)

    Perfektna a chutila aj mojim priatelom pre kt. som varila. Pridala som Len muskatovy orech. V
    DAKA:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • ada82 ada82

    Delala jsem bey prilohy, s majorankou, muskatovym oriskem a peprem a moc mi chutnala. :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Díky za náhodné recepty ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    vybusna: nie, to tam nedavala, zjedla by som len to maso, mna trapila len cistou :-D a ona ju tam struhala a ked sa uvarila, tak bola taka priesvitna a vyzerala ako to co tecie z nosa :-(( ufuf, nastastie to mam uz za sebou :-D inak tu pecenu tekvicu som este nejedla, budem to musiet niekedy vyskusat, sama som zvedava ako to chuti, potom to porovnam a dam ti vediet ;)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    vybusna, oranžová tekvica sa pečie v rúre a je to dobrotka. U nýs sa kôpor dáva do tekvicovej polievky z bielej klasickej tekvice. So tejto z oranžovej tekvice dávame opražené tekvicové alebo slnečnicové semená. ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ercicka a tvoja mamka davala do tej tekvicovej polievky aj kopor a navrch udusene maso?...vitaj v klube...tiez to nemam rada. raz tu niekto vlozil recept tiez na tuto oranzovu tekvicu...najeko grilovanu, alebo co..uz si presne nepamatam, a tak som si dala povedat a ...nic...pre mna budu tieto pokrmy tekvicove len prijemne na oko, lebo vyzeraju naozaj velmi pekne.

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    nie je tekvica ako tekvica, ja som tekvicu priam nenavidela, lebo moja mama robievala tu cuketovu, nastruhanu a nakyslo so smotanou.. to bola hroza:-// ale kamosky mi dala recept na halloweensku tekvicu a da sa to robit aj z tej hokajdo (japonska), je taka oranzova a ma tvar cibule, alebo aj inej, ktora ma oranzovu duzinu, je to fakt uplne ina chut, nieco medzi zemiakmi, gastanmi a fazulou :-D ale super, ja som jej navarila 3l, sme doma 4, z toho dve deti a na druhy den uz nebola, ale chodila som vyjedat :-8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    no ja tekvicu nemam rada, ale vyzera to fantasticky...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Nevím, jak bude chutnat, nic podobného neznám, ale vypadá moc hezky a lákavě a vyzývá to k vyzkoušení :yes: A vítám tě tady a ať se ti tady líbí! :-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo